makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel Demi Hageman StudioKOOK.nl

Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel

Bij de borrel • 5 minutenIngrediënten (16 stuks)

1 x vers bladerdeeg op rol
200 gram geraspte kaas, naar keuze
Eventueel: sesamzaadjes

BakpapierBereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg helemaal uit. Verdeel de geraspte kaas over het bladerdeeg, maar laat aan één lange kant ongeveer 1 cm vrij. Rol het bladerdeeg op, maar de “kaasloze” rand nog even vrij. Bestrijk die met wat water en plak de rand vervolgens vast aan het deeg, door ook dit stukje verder op te rollen.

Snijd de bladerdeegrol in plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en leg hier alle rolletjes bladerdeeg op hun kant op, zodat je ín het rolletje kunt kijken.

Wil je nog wat sesamzaadjes verdelen over de makkelijke kaasbroodjes? Bestrijk alle bladerdeegrolletjes dan met wat water en strooi de sesamzaadjes erover. Het water zorgt ervoor dat de zaadjes blijven plakken. Benieuwd naar wat andere toppings? Scroll dan even door naar de tips.

Bak de makkelijke kaasbroodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de kaasbroodjes na het bakken ietwat afkoelen. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk!


Tips

Als het bladerdeeg goed op kamertemperatuur is, kan bij het snijden van het opgerolde deeg de rol iets inzakken waardoor de makkelijke kaasbroodjes wat ovaal worden. Dit doet natuurlijk niet af aan de smaak, maar wil dit voorkomen? Laat de bladerdeegrol dan iets terug koelen in de koelkast, zodat de rol wat steviger wordt.

Naast sesamzaadjes zijn er natuurlijk ook andere lekkere, extra smaakmakers voor op deze kaasbroodjes voor bij de borrel. Probeer dit recept ook eens met: chilivlokken, gedroogde tijm of rozemarijn of maanzaadjes.


Misschien vind je dit ook lekker

2 reacties op “Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel”

  1. Pingback: Vegetarische borrelspiesjes met kaas en mosterdsaus - StudioKOOK

  2. Pingback: Rozemarijnbrood zonder kneden - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.