gehaktbalspiesjes omwikkeld met spek van de bbq

Gehaktbalspiesjes omwikkeld met spek

Een makkelijk barbecuerecept is altijd handig om in je repertoire te hebben. Zo maak je in een handomdraai zelf een lekker barbecuegerecht klaar, zonder veel moeite. Neem nu deze gehaktbalspiesjes. Heerlijke spiesjes met gehaktballetjes van de barbecue. De gehaktballen omwikkel je met spek voor extra smaak. Vergeet daarnaast vooral de lekkere saus niet om te marineren…Gehaktballetjes van de BBQ

Gehaktballetjes, dat vind toch iedereen lekker? Dit recept is daarom een echte aanrader voor elke barbecue! Waar gehaktballen misschien geen voor de hand liggend vleesgerecht is om te maken op de bbq, is het met dit recept juist een fluitje van een cent. De gehaktballetjes rijg je makkelijk op een stokje zodat ze niet wegrollen of door de grill heen zakken op de barbecue. De gehaktballetjes kun je zelf maken, naar eigen recept, maar voor nog meer gemak kies ik het liefst voor soepballetjes uit de supermarkt.


Gehaktbalspiesjes omwikkeld met spek

Gewoon gehaktballen zijn al lekker op zich. Maar omwikkel de gehaktballetjes tijdens het rijgen met een plakje ontbijtspek. Zo creëer je nog meer smaak aan je barbecuerecept. Alsof dat nog niet lekker genoeg is, voeg je ook nog een lekkere barbecuesaus toe. Lekker om te dippen, voor deze gehaktbalspiesjes bestrijk je voor het grillen met deze saus zodat ze lekker ‘sticky‘ worden tijdens de bereiding op de barbecue. Dit recept is gegarandeerd een succes!

Tip: bereid deze gehaktbalspiesjes met spek voor en bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast. Je kunt ze voorbereiden tot één dag van te voren.

gehaktbalspiesjes omwikkeld met spek van de bbq

Gehaktbalspiesjes omwikkeld met spek

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 8 spiesjes

Ingrediënten
  

 • 250 gram soepballen
 • 8 lange plakjes ontbijtspek
 • 2 à 3 eetlepels barbecuesaus
 • 8 satéprikkers

Instructies
 

 • Wel de prikkers in water. Dit voorkomt aanbranden.
 • Rijg de gehaktbalspiesjes. Begin met een stukje ontbijtspek. Prik deze ongeveer ½ centimeter van het uiteinde op de satéprikker. Rijg hierna een soepballetje op de prikker. Wikkel de ontbijtspek nu één slag om de gehaktbal en prik deze weer vast op de prikker. Het handig om hiervoor niet direct de spek en de gehaktbal naar beneden te schuiven, maar bovenaan de prikker te werken.
  Rijg vervolgens weer een gehaktballetje op de prikker en vervolg dit weer met de ontbijtspek. Herhaal dit totdat het ongeveer 6 gehaktballetjes op de prikker zitten of totdat de ontbijtspek opgeregen is.
 • Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Je kunt ongeveer 8 gehaktbalspiesjes maken met dit recept.
 • Bestrijk de gehaktbalspiesjes omwikkeld met spek met de barbecuesaus.
 • Verwarm de barbecue. Grill de gehaktbalspiesjes 5 tot 8 minuten op de barbecue. Controleer of het vlees goed gaar is na het grillen.

Notities

Heb je geen barbecue of is het geen weer om te barbecue? Je kunt deze gehaktbalspiesjes ook maken op de grill, in de oven of in de koekenpan.
Trefwoord Barbecue, Makkelijk, Zomer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating