Het beste pizza en het beste van pasta, in één gerecht. Daar zegt niemand nee tegen toch? Met deze pizza ovenschotel serveer je Italië op z’n best door de klassiekers te combineren. Heerlijk van smaak en snel gemaakt. Wanneer zet jij dit gerecht op het menu?
Pasta of pizza?
Voor wie niet kan kiezen is dit gerecht een uitkomst. Je eet gewoon het beste van beide! Een heerlijke ovenschotel met pasta gevuld met een rijke tomatensaus, groenten en salami en kaas bovenop. De pizza ovenschotel schuif je zo de oven in en klaar ben je. De kaas en de salami worden heerlijk krokant gebakken. Maak een extra grote schotel, want iedereen prik met dit gerecht graag een vorkje mee! Verdubbel eenvoudig de ingrediënten en de bereidingswijze en -tijd blijven hetzelfde.
Zin in meer ovenschotels? Bekijk ook deze recepten:
Pasta ovenschotel met kaassaus en broccoli
Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel
Pasta ovenschotel met pompoen en spek
Makkelijke recept voor een doordeweekse dag
Dit recept is ontzettend makkelijk en snel gemaakt. Gebruik als basis gezeefde tomaten (tomaten passata) of jouw favoriete tomatensaus. Vul aan met groenten voor de nodige vitamines en voeg de gekookte pasta toe. Alles mag in een ingevette ovenschaal, bedekt met kaas en plakjes salami. Nog even in de oven en klaar is kees. De vulling is vegetarisch, dus in een handomdraai maak je deze pizza ovenschotel volledig vega. Laat de plakjes salami simpelweg achterwege. Ook met de overige ingrediënten kun volop variëren. Heb je wat gehakt over? Bak dit rul en voeg toe aan de saus. Hetzelfde geldt voor groenten. Voor restjes uit de koelkast is in dit recept altijd plek! Zo hoef je niets onnodig te verspillen.
Pizza ovenschotel met pasta en salami
Ingrediënten
- 250 gram penne (of andere grove pasta naar keuze)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram maïskorrels (uitlekgewicht)
- 1 paprika
- 50 gram salami
- 150 gram geraspte kaas
- 500 gram tomatensaus of -passata
En verder
- 1 ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta hierna af en zet apart tot verder gebruik.
- Snipper intussen de ui en de knoflook en fruit deze aan in een ruime wokpan. Snijd intussen de paprika in blokjes en voeg deze toe. Bak de paprika een paar minuten mee.
- Voeg de tomatensaus of tomatenpassata toe en breng dit aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen. Voeg de uitgelekte maïskorrels toe en verwarm nog 5 minuten mee.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de tomatensaus. Meng het geheel goed door. Vet de ovenschaal in en doe de pasta in de ovenschaal. Bedek de ovenschaal met de geraspte kaas.
- Snijd de salade in dunne plakjes. Je kunt uiteraard ook voorgesneden plakjes salami gebruiken. Leg de plakjes salami op de geraspte kaas. Bak de pizza ovenschotel met pasta 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de ovenschotel direct.