Gezonde wafels, het perfecte ontbijtrecept om de dag mee te starten of om lekker te eten als gezonde lunch! Deze wafels maak je met havermout en banaan. Deze ingrediënten maken dit recept lekker voedzaam.
Gezonde wafels
Gezonde wafels, heerlijk als ontbijt of als lunch. Deze gezonde wafels zijn lekker voedzaam omdat ze veel vezels bevatten en natuurlijk wat fruit. Je kunt de wafels nog afmaken met een lekkere toppings, zoals extra fruit of een lekkere schep Griekse yoghurt. Echt een heerlijk en gezond begin van de dag. Maar, deze wafels kun je ook perfect eten als gezonde lunch.
Wafels met banaan
Wafels kun je zowel zoet als hartig eten. Deze wafels zijn lekker zoet, maar dit wafelsrecept bevat geen suiker! De wafels geef je die heerlijke, zoete smaak door een banaan toe te voegen. Banaan is heerlijke, zachtzoet fruit wat het hele jaar goed verkrijgbaar is. Ideaal om zo’n lekkere en ongezonde wafel mee te maken.
Nog wat tips
- Je kunt dit beslag volledig in de blender maken. In dit handige keukenapparaat worden alle ingrediënten goed gemengd en de bananen fijngemaakt tegelijkertijd.
- Bereid je het beslag voor? Door de havermout zal het beslag iets indikken naar verloop van tijd. Is het te dik geworden? Voeg dan een scheutje water of melk toe en meng het geheel opnieuw.
- Wil je variëren met dit gezonde recept? Voeg dan bijvoorbeeld wat pure chocolade, gedroogd fruit of een handje (gehakte) noten toe aan het beslag. Super lekker!
- Ben je op zoek naar meer gezonde recepten? Deze vind je hier.
Gezonde wafels (zonder suiker) met banaan en havermout
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 rijpe bananen
- 100 ml melk
- 2 eieren
- snufje zout
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hier de melk en de eieren aan toe. Klop goed door totdat alles goed gemengd is en er geen klontjes meer in het beslag zitten.
- Prak de bananen fijn en meng deze door het beslag. Verhit een wafelijzer en vet het ijzer in met een beetje olie of boter. Giet een beetje van het beslag in het wafelijzer en doe deze dicht. Bak de gezonde wafels 3 tot 5 minuten totdat deze goudbruin en gaar zijn.
- Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer deze gezonde wafels met havermout en banaan als ontbijt. Wafels over? Deze kun je prima bewaren en makkelijk meenemen, bijvoorbeeld voor de lunch of als gezonde snack.
Pingback: 14 x recepten voor Moederdag - StudioKOOK
Pingback: Cake met groene thee en cranberry's - StudioKOOK
Pingback: Basisrecept voor wafels (zoet en hartig) - StudioKOOK
Pingback: Fibromyalgie en Voeding | Dit is wat ik eet op een dag (en waarom!)