basisrecept voor wafels

Basisrecept voor wafels (zoet en hartig)

Basisrecept | 15 minuten


Ingrediënten (15 wafels)


150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
100 ml. melk
snufje zout
2 el. suiker

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een ruime kom: de bloem, het bakpoeder, de suiker en het snufje zout. Roer dit goed door.

Meng ook de natte ingrediënten met elkaar: de melk en de eieren. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.

Verwarm een wafelijzer met wat boter om plakken te voorkomen. Zorg ervoor dat het wafelijzer goed warm is voordat je begint met bakken.

Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in het wafelijzer, per wafel. Sluit het wafelijzer en laat de wafels 3 tot 4 minuten bakken. Wanneer de wafel klaar is, komt de deksel eenvoudig los van de wafel. Is dit niet het geval? Laat de wafels dan nog even bakken.

Serveer de wafels als ze nog lekker warm zijn, maar afgekoeld zijn ze ook heerlijk! Je kunt ze dus ook makkelijk meenemen voor onderweg of om te picknicken.

Tips

Door eerst natte en droge ingrediënten afzonderlijk te mengen met elkaar, wordt het eenvoudiger om een gelijkmatig beslag te maken.

Dit basisrecept voor wafels is te gebruiken voor zowel zoete als hartige wafels. Heb je trek in zoete wafels? Eet ze dan met bijvoorbeeld poedersuiker of meng een handje rozijnen door het basisrecept voor wafels.
Meer zin in iets hartigs? Serveer de wafels met bijvoorbeeld avocado of roomkaas.

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Basisrecept voor wafels (zoet en hartig)”

  1. Pingback: Snel & Simpel: wafels met gerookte zalm, avocado en granaatappel - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.