Specerijen • 5 minuten
Ingrediënten
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel chilipoeder
2 eetlepels gedroogde oregano
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten met elkaar. Dit kan gewoon in het potje waar je de chilikruidenmix ook in wilt bewaren. Schud alles goed door elkaar en meng het met een lepel en je zelfgemaakte chilikruiden zijn klaar.
Tips
Kruidenmelanges kun je natuurlijk kopen in de winkel, maar het zelf maken is net zo makkelijk! Daarnaast heeft het ook een voordelen:
- het is goed koper.
- verantwoord, want je weet precies welke ingrediënten er in de chilikruidenmix zitten.
- de smaak is puur. Veel kant-en-klare kruidenmixen bevatten veel zout. Dat is bij deze zelfgemaakte chilikruidenmix niet nodig!
Deze chilikruiden zijn lekker in veel verschillende gerechten. Denk aan typisch Mexicaanse gerechten zoals chili con carne, taco’s en burrito’s. Maar gebruik het ook eens als marinade voor vlees, vis of groenten.
Pingback: Taco's met kip, geroosterde groenten en yoghurtsaus - StudioKOOK
Pingback: Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel - StudioKOOK
Pingback: Nachosalade met gehakt en avocadodressing - StudioKOOK
Pingback: Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel - StudioKOOK