Snack • 45 minuten
Ingrediënten (6 stuks)
6 rijstvellen
20 gram bloem
1 ei, geklutst
40 gram paneermeel
1/2 komkommer, zonder zaadlijsten en in lange repen
100 gram wortel, geraspt
50 gram rijstmie
peterselie(blaadjes)
bosui, in ringen
chilisaus
Bereidingswijze
Kook water en wel hier vervolgens de rijstmie in.
Zet de bloem, het geklutste ei en het paneermeel klaar in drie apart bakjes. Rol de surimi door de bloem, hierna door het ei en bedek als laatste de surimi met een laagje paneermeel. Bak de surimi in een koekenpan goudbruin in ruim olie. Laat na het bakken even uitlekken op keukenpapier.
Vul een ruime kom met handwarm water. Wel hier één rijstvel in. Doe dit 30 seconden tot één minuut. Leg het rijstvel hierna op snijplank.
Leg wat wortel, een reep komkommer, wat rijstmie, de krokante surimi en wat bosui en peterselie in het midden van gewelde rijstvel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Herhaal deze stappen, het vellen van een rijstvel, het vullen en het rollen, tot alle springrolls zijn gemaakt.
Serveer de springrolls met krokante surimi met chilisaus.
Tips
Maak de rijstvellen niet te nat, maar zeker ook niet te droog. Het klopt dat ze erg slap worden. Dit zorgt er ook voor dat het geheel goed blijft plakken tijdens het rollen.
Je kunt de springrolls goed vooraf bereiden, maar bewaar ze niet te lang. Het rijstvel zal op den duur weer wat uitdrogen en taai worden.
Pingback: Springrolls met gerookte zalm en asperges - StudioKOOK