paarse basilicum salade

Paarse basilicum salade met burrata en cherrytomaten

Paarse basilicum salade, echt een prachtig gerecht om te serveren bij een dinner party of een heerlijke brunch, lunch of borrel met vrienden. Deze salade is gebaseerd op de smakelijke caprese combinatie, maar dan met paarse basilicum. Zo ontzettend lekker!



Paarse basilicum salade

Paarse basilicum, een basilicumplant maar dan in een prachtige donkerpaarse kleur. Echt een plaatje om te zien, maar je kunt deze basilicumsoort ook gewoon eten! Super leuk én lekker om een zo’n heerlijke salade mee te maken.

Deze paarse basilicum salade is ontzettend makkelijk om te maken, maar is een echt showstopper. Een prachtige plate met gepofte cherrytomaten, heerlijke olijfolie, romige burrata en natuurlijk die paarse basilicum. Een recept dat het goed doet tijdens een heerlijk diner. Deze salade is een smakelijk én mooie aanvulling op tafel.


Caprese salade

Deze salade is geïnspireerd op de klassieke caprese combinatie: mozzarella, tomaat en basilicum. Deze producten staan voor de kleuren: wit, rood en groen. Dit zijn de kleuren van Italiaanse vlag.

Deze caprese salade maak je niet alleen met groene basilicum, maar vooral met die lekkere paarse basilicum. Geen klassieke caprese salade dus, maar wel ontzettend lekker om eens te maken. Dit is echt een leuke en vrolijke variant op de Italiaanse klassieker!

Verder maak je dit recept met gepofte cherrytomaten, heerlijke olijfolie en burrata. Kan het nog smaakvoller? Deze combinatie van goede ingrediënten is gegarandeerd een succes tijdens elk diner of elke borrel!


Italiaanse dinner party

Heb jij nu zin in zo’n gezellig Italiaanse dinner party, een heerlijk Italiaans diner met vrienden en familie? Zoek dan niet verder en zet naast deze salade nog meer lekkere Italiaanse gerechten op tafel. Smakelijke recepten, met rijke Italiaanse smaken en smaakcombinaties… Zie jij jezelf al zitten aan tafel? Ik geef een aantal lekker tips voor recepten:

Smashed aardappels – Italiaanse plate met smashed aardappels, olijven, zongedroogde tomaat, citroen, olijven en basilicum
Smashed aardappels om deze heerlijke, Italiaanse plate mee te maken. Lekker met tomatenmayonaise, olijven, citroen en basilicum.
Bekijk het recept
smashed aardappels
Burrata plate met geroosterde paprika, tomaat, olijven en basilicum
Burrata plate, een super lekker, royaal gevuld bord met burrata en allerlei groenten. Lekker als bijgerecht of lekker bij de borrel met toastjes.
Bekijk het recept
burrata plate
Pestoboter – kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Pestoboter: een heerlijke kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Je waant je meteen in Italië!
Bekijk het recept
pestoboter
Olijvenbrood met kaas (zonder kneden)
Dit is het lekkerste olijvenbrood ooit! Een heerlijke en rijke smaak, boordevol olijven en een royale kaastopping. Dat is de perfecte samenvatting van dit lekkere broodrecept. Heerlijk bij de borrel, om lekker te delen.
Bekijk het recept
olijvenbrood met kaas
paarse basilicum salade

Paarse basilicum salade met burrata en gepofte cherrytomaten

Paarse basilicum salade. Geïnspireerd op op de smakelijke Caprese combinatie, maar dan met paarse basilicum.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Salade
Keuken Italiaans
Porties 1 plate

Ingrediënten
  

  • ¼ plant paarse basilicum
  • ¼ plant groene basilicum
  • 1 bol burrata
  • olijfolie
  • toastje of "scrocchi"

Voor de gepofte cherrytomaten:

  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel honing
  • peper en zout
  • een ovenschaaltje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de cherrytomaten met de olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout. Doe de cherrytomaten in een ovenschaaltje en pof ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel de gepofte cherrytomaten over een mooie serveerschaal. Breek de bol burrata open en leg deze in het midden van de schaal.
  • Pluk de blaadje paarse basilicum en de blaadjes groene basilicum van de takjes en verdeel deze royaal over de schaal. Druppel extra olijfolie over het geheel. Leg er wat toastje of "scrocchi" (Italiaanse toastje) bij en serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Brunch, Dinner party, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating