makkelijke tomatensoep

Makkelijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep, vol van smaak. Makkelijk en snel op tafel maar wél versgemaakt! Dit recept voldoet hier helemaal aan. Deze makkelijke tomatensoep zet je op tafel in een handomdraai. Maak gebruik van slimme ingrediënten die het koken makkelijk maken en iedereen zal smullen van deze zelfgemaakte tomatensoep.



Makkelijke tomatensoep

Soep uit een zakje of zelfs uit een blik is zo gemaakt. Maar, deze makkelijke tomatensoep ook! Voor dit eenvoudige en snelle recept maak je slim gebruik van lekkere ingrediënten voor een heerlijke, zelfgemaakte soep. Ik kies voor tomaten uit blik. Deze zijn lekker zoet van smaak en je kunt er een voorraadje van in huis hebben. Samen met de bouillon, de tomatenpassata (gezeegde tomaten) en de tomatenpuree heb je alle ingrediënten voor een snelle zelfgemaakte soep altijd op voorraad. Extra makkelijk!


Snel gemaakt en gevarieerd

Deze soep is zo klaar. Snipper een ui en wat knoflook en voeg de tomatenpuree toe. Deze bak je kort mee, want tomatenpuree smaakt wat zuur en door het aan te fruiten wordt de smaak lekker zoet. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpassata en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Na 10 minuten kun je al aan tafel!

Kies zelf voor jouw variant van deze makkelijke tomatensoep. Houd van een grove soep, dan laat je hem lekker voor wat het is en serveer je hem direct na het koken. Je kunt zelfs nog wat soepballen of een handje pasta meekoken voor een echte maaltijdsoep!

Eet jij liever een gladde soep? Geen probleem! Doe de soep in de blender (laat wel even afkoelen zodat de blender niet overloopt) of haal de staafmixer erdoor tot de gewenste structuur is bereikt. Deze gladde tomatensoep is meteen de perfecte basis voor een tomatencrèmesoep. Voeg een flinke scheut kookroom toe en je soep is klaar.

makkelijke tomatensoep

Makkelijke tomatensoep

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 gram tomatenpassata
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 liter bouillon
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een ruime pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Giet de tomatenpassata, tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag wanneer de tomatensoep kookt. Laat het geheel 5 tot 10 minuutjes pruttelen. Breng hierna eventueel op smaak met peper en zout.
  • Wil je een soep met een grove structuur, dan kun je de soep meteen serveren. Het is een gebonden soep, maar de tomatenblokjes geven het geheel wat bite. Wil je liever een gladde soep dan kun je er voor kiezen om de soep de mixen met een staafmixer. Deze makkelijke tomatensoep is met een lekkere sandwich of salade een volwaardige maaltijd.

Notities

 
Ik vind de ietwat zure smaak van deze soep al heerlijk op zich. Wil je liever een wat zachtere smaak? Voeg dan een klein beetje suiker toe. Begin met een theelepel, dit maakt als veel verschil. Je kunt altijd nog een extra theelepel suiker toevoegen als het nog niet naar je smaak is.
Trefwoord Koken voor groepen, Makkelijk, Snel, Tomatensoep, Vegetarisch
  • Share post

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating