halloumi burgers

Halloumi burgers met avocado, rucola en granaatappelpitjes

Eet jij wel eens halloumi? Halloumi is een zoute kaas die erg geschikt is om te bakken. Deze lekkere kaas is dus ideaal om burgers mee te maken. Halloumi burgers! Heerlijk in combinatie met frisse ingrediënten zoals avocado, rucola en granaatappel. Echt een topcombinatie!Wat is halloumi?

Halloumi is een stevige kaas met een zoute smaak. Door de stevige structuur is deze zeer geschikt om te bakken, te grillen of te frituren. Halloumi is een geitenkaas, maar kan ook koeienmelk of schapenmelk bevatten. Halloumi komt oorspronkelijk uit Cyprus en wordt ook veel gegeten in Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten. Halloumi krijgt steeds meer bekendheid en is dan ook steeds beter verkrijgbaar. In Nederland vind je halloumi gewoon in de supermarkt.

Tip: maak dit recept ook op de barbecue!


Halloumi burgers met avocado, rucola en granaatappelpitjes

Voor dit recept gebruikt is halloumi als basis voor een heerlijke, vegetarische burger. Halloumi kun je goed bakken, want de kaas smelt niet tijdens verhitting. De structuur blijft stevig en er ontstaat een lekker krokant korstjes. Dit maakt de kaas nog smakelijker!

Ik combineer halloumi met avocado, rucola en granaatappelpitjes. Vier ingrediënten voor een heerlijk broodje burger zonder vlees. Meer heb je niet nodig! Halloumi combineert ook erg goed met ander ingrediënten, zoals: vijgen, yoghurt, verse kruiden, noten, aubergine, paprika en tomaat.

halloumi burgers

Halloumi burgers met avocado, rucola en granaatappelpitjes

Halloumi burgers met avocado, rucola en granaatappelpitjes. Vier smakelijke ingrediënten op een broodje voor een fantastisch lekkere vega burger!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 8 burgers

Ingrediënten
  

  • 250 gram halloumi
  • 8 kleine burgerbroodjes (of 4 grote broodjes)
  • 2 avocado's
  • 50 gram rucola
  • ½ granaatappel

Instructies
 

  • Snijd de halloumi in de breedte in 8 plakken. Verwarm een koekenpan en bak de halloumi aan beide zijden goudbruin.
  • Halveer intussen de broodjes. Maak de granaatappel schoon door de halveren en de pitjes eruit te pellen. Tip: je kunt ook kant-en-klare granaatappelpitjes kopen.
  • Maak de avocado schoon door te ontdoen van schil en pit. Prak het vruchtvlees van de avocado en verdeel dit over de burgerbroodjes. Verdeel hierover wat rucola en granaatappelpitjes. Leg op elk burgerbroodje een plakje gebakken halloumi. Dek de halloumi burgers af met de bovenkant van de broodjes. Serveer direct.

Notities

Maak jij grote halloumi burgers? Gebruik dan burgerbroodjes van normaal formaat, in plaats van mini. Beleg de broodjes met twee plakjes gebakken halloumi. Het recept blijft verder hetzelfde.
Trefwoord Barbecue, Burgers, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating