Hot honey halloumi, heb jij dit al eens gegeten? Om deze halloumi te maken heb je niet veel nodig: halloumi, honing en iets pittigs. Een super lekkere combinatie tussen zout, zoet en pittig. Dit recept is zeker de moeite waard om eens te proberen!
Wat is hot honey halloumi?
De naam verklapt het misschien al een beetje. Hot honey halloumi is een gerecht met halloumi en een pittige, zoete marinade of dressing. Om deze lekkere halloumi te maken heb je nu veel nodig. Uiteraard honing en als pittig component kun je chilivlokken gebruiken. Dit hot honey halloumi recept is super makkelijk!
Pittige honing halloumi maken
De bereiding is eenvoudig. Snijd de halloumi in plakken. Deze ga je bakken. Je kunt de halloumi nog even omwentelen in bloem (niet glutenvrij) of maïzena (wel glutenvrij), maar ook zonder de stap kun je de halloumi bakken.
Halloumi is een stevige kaas die zich perfect leent voor warme bereidingen en dus ook bakken. Een ander lekkere recept voor halloumi met een warme bereiding, is deze gefrituurde halloumi met tomatenjam of deze heerlijke halloumi burgers.
Als je de halloumi aan beide zijde goudbruin hebt gebakken, voeg je de honing en de chilivlokken toe. Zet het vuur niet te hoog bij deze stap. De honey zal zachter worden en een mooie, glanzend laagje achterlaten om de halloumi. Ook helpt de honing bij het karamliseren van de halloumi. De chilivlokken geven het geheel een pittige smaak, wat kenmerkend is voor de gerecht: pittige honing, hot honey.

Hot honey halloumi met geroosterde pompoen en boekweit
Ingrediënten
- 1 stuk halloumi (ongeveer 225 gram)
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel chilivlokken
- 600 gram pompoen (schoongemaakt)
- 175 gram boekweit
- olijfolie
- peper en zout
Voor erbij:
- verse peterselie
- ingelegde rode ui
- vinaigrette (zie tip)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- De pompoen is al schoongemaakt en dus zijn de zaden er al uit en is het kontje er al af. De schil kun je er, afhankelijk van de pompoen, aan laten zitten, maar was de pompoen wel even.
- Snijd de pompoen in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de boekweit volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart tot verder gebruik.
- Snijd de halloumi in zes plakken. Bak de plakken in een koekenpan aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de honing en de chilivlokken toe aan de halloumi. Laat de honing warm en vloeibaarder worden. Wentel de gebakken de halloumi in chili-honing. De honing dikt ook weer wat in. Hierdoor ontstaat er een lekker, zoet laagje om de halloumi.
- Verdeel de gekookte boekweit over twee borden. Verdeel de geroosterde pompoen ook over twee borden. Leg de hot honey halloumi op de boekweit en drizzle de overige honing uit de pan over de halloumi.
- Serveer de hot honey halloumi, geroosterde pompoen en de boekweit met eventueel een extra vinaigrette, wat verse peterselie en ingelegde rode ui. Eet smakelijk!