hartig ontbtijtje met kwark

Hartige kwark, cherrytomaten, citroen en pistachenootjes

Ontbijt jij graag met kwark of yoghurt? Dan is deze hartige kwark iets voor jou! Gebruik een keer geen fruit of granola als topping, maar kies voor lekkere, hartige producten. Deze kwark maak je af met gepofte cherrytomaten, lekker fris en ietwat zoet, citroen, pistachenootjes en verse basilicum. Een heerlijke combinatie van ingrediënten!



Hartige kwark

Wie aan kwark of yoghurt aan ontbijt denkt, denkt waarschijnlijk aan zoete ingrediënten voor erdoor. Muesli of granola, fruit en honing worden veel gegeten in kwark of yoghurt. Ontzettend lekker, maar kies een keer voor deze hartige optie!

Dit recept voor hartige kwark is net zo makkelijk om te maken als de zoete variant, maar biedt lekker wat variatie voor het ontbijt! Met een handvol verse ingrediënten maak je dit hartige ontbijtje in no time klaar. De enige bereidingswijze die dit recept bevat zijn de gepofte cherrytomaten en dat is het helemaal waard!


Gepofte cherrytomaten

Cherrytomaten poffen is helemaal niet moeilijk. Het geeft de natuurlijk zoetheid van de cherrytomaat een boost en het warme vruchtvlees maakt dit ‘ koude’ ontbijtje tot een ware smaakexplosie!

Gepofte cherrytomaten maak je makkelijk in de koekenpan, maar een deksel. Een klein beetje olie, flink heet laten worden, cherrytomaten in de pan en wachten maar. Door de hitte poffen de tomaten vanzelf. Vergeet de azijn niet. Deze zure vloeistof maakt de cherrytomaten zoet. Echt waar!


Een gezond ontbijt of lunch

Dit recept is echt gezond. Heerlijk! Alles wat je nodig hebt zijn onbewerkte ingrediënten. De pure smaken is alles wat je nodig hebt. De cherrytomaten, citroen, pistachenoten en basilicum zijn echt een topcombinatie! Deze hartige kwark moet je geproefd hebben en is dan ook echt een goed begin van de dag!

Niet alleen als ontbijt is deze hartige kwark het ideale, gezonde recept. Ook voor de lunch is deze kwark heerlijk. Eet ‘m thuis vers bereid. Of maak hem om mee te nemen. Bewaar hiervoor de kwark en de toppings apart en voeg ze ter plekke samen. De gepofte cherrytomaten kun je zowel warm als koud eten.

hartig ontbtijtje met kwark

Hartige kwark met gepofte cherrytomaten, citroen, pistachenootjes en verse basilicum

Deze hartige kwark met cherrytomten, citroen, pistachenootjes en basilicum is een goed begin van de dag. De smaken zijn lekker fris en dit recept zit boordevol vezel. Ook lekker voor de lunch.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 200 gram kwark (skyr of dikke yoghurt kan ook)
  • 125 gram cherrytomaten
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 handje pistachenootjes (gepeld)
  • peper en zout
  • 2 à 3 takjes verse basilicum

Instructies
 

  • Was de tomaatjes en haal eventueel de kroontje er vanaf. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en doe de cherrytomaatjes hierin. Voeg de azijn toe, hussel even door elkaar en dek de pan af met een deksel. Zet het vuur middelhoog en pof de cherrytomaatjes 10 minuten in de koekenpan.
  • Doe de kwark in een kom en knijp vervolgens de citroen hierboven uit. Meng het geheel kort door elkaar. Hak de pistachenootjes grof, was de basilicumblaadjes en scheur deze in helften.
  • Verdeel de gepofte cherrytomaten, de gehakte pistachenootjes en de verse basilicum over de kom met kwark. Rasp als laatste de schil van de citroen boven het hartige ontbijt met kwark en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Trefwoord Gezonde recepten, Kwark, Makkelijke recepten, Snelle recepten