spinaziewafels met avocado en hüttekäse

Spinaziewafels met avocado en hüttekäse

Ontbijt of lunch15 minuten


Ingrediënten (6 wafels)

100 milliliter melk
2 eieren
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
peper en zout
1 theelepel suiker
150 gram spinazie (vers of diepvries)
boter of olie (optioneel)

Voor de topping:
1 avocado
± 100 gram hüttekäse
chilivlokken (naar smaak)

Blender
Wafelijzer (geen wafelijzer? Zie tips.)


Bereidingswijze

Doe de melk en de eieren in de blender. Voeg hier de bloem, bakpoeder, suiker, wat peper en zout en de spinazie aan toe. Gebruik je spinazie uit de diepvries? Scroll dan even door naar de tips.

Mix het geheel in de blender tot een glad beslag. Verwarm het wafelijzer met een klontje boter of wat olie, zodat de wafel niet aan het wafelijzer blijft plakken. Schenk wat beslag in het wafel ijzer, sluit het wafelijzer en bak de spinaziewafels ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het beslag gaar is.

Herhaal dit tot al het beslag op is. Serveer de wafels, 1 voor de bescheiden eter, 2 voor de gemiddelde trek en 3 voor de grote eter, op bordjes. Schil de avocado, ontdoe deze van de pit en snijd vervolgens in plakjes. Verdeel wat hüttekäse en de plakjes avocado over de wafels. Bestrooi naar smaak nog met wat chilivlokken.


Tips

Is 6 wafels iets te veel voor je? Je kunt dit recept alsnog helemaal bereiden met alle gegeven ingrediënten, want je kunt dit beslag een paar dagen in de koelkast bewaren. Zo bak je elke dag opnieuw lekkere verse spinaziewafels.

Gebruik je spinazie uit de diepvries? Deze kun je bevroren toevoegen aan de ingrediënten in de blender. Maar, het beslag kan daardoor wat dikker lijken. Voeg daarom in dit geval 100 gram bloem toe en vervolgens beetje bij beetje tot het beslag zo dik is als vla.

Heb je geen wafelijzer? Geen nood! Want van dit beslag kun je ook eenvoudig spinazie pancakes (kleine pannenkoekjes) bakken!

Hüttenkäse is een frisse, kwarkachtige kaas en past dus perfect bij deze gezonde spinaziewafels! Hüttenkäse wordt ook verkocht onder de naam ‘cottage cheese’.

2 reacties op “Spinaziewafels met avocado en hüttekäse”

  1. Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK

  2. Pingback: Snel & Simpel: wafels met gerookte zalm, avocado en granaatappel - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.