do me a flavour

Het boodschappenlijstje van… Lindsey

Ken je Do me a Flavour al? Deze smakelijke foodblog wordt onderhouden door Lindsey. Heerlijke recepten met fantastische foodfoto’s komen voorbij op haar website, van Hollandse vlaflip of chocoladecheesecake tot courgetterolletjes. Lindsey deelt vandaag haar boodschappenlijstje op StudioKOOK. Ben jij benieuwd welke ‘boodschappenrituelen’ erachter de lekkere recepten van Do me a Flavour schuilt of hoe Lindsey het liefste kookt? Lees dan snel verder!


Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Het zit er eigenlijk een beetje tussen in. Het liefst zorg ik er voor dat het gepland is, omdat ik heel veel moeite heb met split second decisions. Ik kan in een supermarkt ook spontaan helemaal niet meer bedenken wat ik zou willen eten, terwijl ik – als ik daar de tijd voor krijg- een hele waslijst kan noemen. Ik probeer dus zoveel mogelijk te plannen, maar het komt ook echt wel regelmatig voor dat we allebei thuis komen van werk en dan ineens bedenken dat we nog geen idee hebben wat we eten. In dat geval is het dus meestal mijn vriend die de keuze maakt, want bij mij gaat dat op zo’n moment niet lukken.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

  • Cherrytomaten; zeker op dagen dat ik werk. Dan knabbel ik gerust een emmertje van 500 gram weg…
  • Kokosmelk; dat gebruik ik in heel veel gerechten, met name in curry. Die moet echt standaard in huis zijn.
  • Eieren;  die gebruik ik vaak in salades die ik mee neem naar mijn werk.

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 

Dat varieert heel erg. Heb ik weinig tijd dan is het vaak in de supermarkt. Maar wanneer we tijd hebben gaan we heel graag naar de markt. Dan doen we ook meteen een rondje Toko en gaan we naar de Turkse supermarkt. Oja, en ik heb nog een beetje een gekke tic. Ik doe heel graag boodschappen bij van die mega supermarkten in Frankrijk… Een paar keer per jaar rijden we dus echt alleen voor boodschappen ‘even’ op en neer.  Ook gaan we zeker wel eens per maand naar Duitsland voor boodschappen. Daar heb ik een paar jaar gewoond en dat voelt gewoon een beetje als thuiskomen.

 

do me a flavour

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Geen boodschappenlijstje meenemen. Dan kom ik dus met vanalles thuis, maar zeker niet wat ik moest hebben… En ik denk ook veel te vaak: oh daar wil ik nog eens iets mee maken en oh dat wil ik ook weleens proberen… we hebben niet voor niets een voorraadkast die uitpuilt.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Dat is net zoiets als waar je me ’s nachts wakker voor mag maken. Nergens voor dus!

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Sojamelk, dat vind ik echt zo smerig! Ik kan niet wennen aan die smaak.

 

 Wat kook je het liefst met de producten van jouw boodschappenlijstje?


Het liefst kook ik lekker uitgebreid, maar daar is jammer genoeg niet altijd tijd voor. Ook kook ik vaak voor anderen. Ik word er altijd heel erg blij van als ik berichtjes krijg dat mensen weer heerlijk gegeten en genoten hebben van mijn maaltijd. Wat dat is kan echt heel erg variëren, van hutspot tot quiche tot kipcurry of rendang.

do me a flavour

 

Bedankt Lindsey voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze vaste rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *