basisrecept voor pastasaus

Basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten

Basisrecept voor pastasaus. Dit is echt mijn favoriete pastasaus, lekker rijkgevuld met gehakt en groenten. Het voordeel van een goed basisrecept is dat je er alle kanten mee op kunt. Dit pastasausrecept kun je dus ook lekker vegetarisch maken!



Basisrecept voor pastasaus

Een pasta als avondeten is altijd lekker! Dit basisrecept komt dus goed van pas in ieders kookrepertoire. Deze pastasaus maak je op basis van tomaten. Hiervoor gebruik je gewoon tomatenblokjes uit blik en tomatenpassata. Deze ingrediënten kun je lang bewaren in de voorraadkast, ideale ingrediënten op in huis te hebben dus.


Gehakt en groenten – variatietips!

Voor de vulling gebruik je gehakt en groenten. De gehakt bak je rul. Deze geeft meteen wat body aan de saus. Eet je liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door een pakje vegetarisch gehakt of door 200 gram linzen.

De groenten mogen niet ontbreken in dit recept, als je het mij vraagt. Groenten geven smaak en voegen de nodige vitamines en vezels toe aan een gerecht. Je kunt voor dit alle groenten gebruiken die je lekker vindt.

Ik kies voor graag voor een zak gesneden, gemengde groenten. Kies bijvoorbeeld macaronigroenten of een Italiaanse groentemix om te wokken. Zo heb je lekker veel verschillende groenten in één keer en je hoeft niets meer te snijden.

Heb je nog groenten in huis, dan is dit recept ideaal om groenten mee op te maken. Kijk wat er in de kastjes en in de koelkast ligt en voeg deze toe aan de pastasaus.

basisrecept voor pastasaus

Basisrecept voor pastasaus

Met dit basisrecept voor pastasaus zet je eenvoudig zelf een lekkere pastasaus op tafel. Serveer hem met je favoriete pasta.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes blik
  • 70 gram tomatenpuree
  • 300 gram gehakt
  • 300 gram gemengde groenten (gesneden)
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze kort aan. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Voeg ook de groenten naar keuze toe en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak deze even mee om te ontzuren. Voeg hierna de tomatenblokjes en de gedroogde kruiden toe aan het geheel. Breng de pastasaus aan de kook en zet hierna het vuur lager. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  • De saus is na 20 minuten ietwat ingedikt en gebonden. Serveer de saus met een grove pasta, zoals penne of tagliatelle.

Notities

Deze saus kun je goed bewaren in de vriezer. Maak een extra grote portie, zodat je later nogmaals kunt genieten van deze heerlijke pastasaus.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Meal preppen

2 reacties op “Basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten”

  1. Pingback: Makkelijke pasta bolognese - StudioKOOK

  2. Pingback: Koken met restjes: pizzabroodjes - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating