Deze snelle quinoabowl zet je in no-time op tafel. De ideale maaltijd voor elke doordeweekse dag dus! Gebruik lekker frisse groenten die makkelijk en snel te bereiden zijn. Combineer met feta en voor wat pit maak je een dressing met Srirachasaus. Heerlijk als avondmaaltijd, maar ook ideaal als gezonde lunch.
Snelle quinoabowl
Wie wil er nu niet binnen 20 minuten aan tafel zitten? Met deze snelle quinoabowl ben je in no-time klaar in de keuken en kun je lekker snel aan tafel schuiven. Dit recept is niet alleen super snel maar smaakt ook nog eens super lekker. Deze bowl heeft als basis quinoa, gezond en voedzaam. Combineer dit met lekker veel (frisse) groenten zoals maïs, komkommer, bosui, tomaat en avocado. Feta combineert echt super lekker met deze groenten en de pittige dressing op basis van Srirachasaus maakt het helemaal af!
Nog wat tips voor je gaat beginnen…
- Snijd de avocado zo laat mogelijk om te voorkomen dat deze bruin verkleurd. Een trucje om deze verkleuring te voorkomen is het toevoegen van citroensap.
- Deze snelle quinoabowl is een persoonlijke favoriet. Wanneer ik weinig tijd heb zet ik toch in no-time een gezonde maaltijd op tafel met weinig moeite. Alle ingrediënten zijn rauw te eten of zijn al bereidt. Je hoeft alleen de quinoa te koken, wat het onder andere makkelijk maakt.
- Maak een extra portie en eet deze snelle en gezonde bowl de volgende dag ook als lunch.
Snelle quinoabowl met frisse groenten, feta en pittige dressing
Ingrediënten
Voor de quinoabowl:
- 40 gram quinoa
- 100 gram cherrytomaten
- 1 bosui
- ¼ komkommer
- 50 gram feta
- ± 140 gram maïs blik, uitlekgewicht
- ½ avocado
- Eventueel: sesamzaadjes
Voor de dressing:
- 1 eetlepel kwark of yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel Srirachasaus
Instructies
- Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de quinoa af en zet weg met de deksel op de pan. Zo stoomt de quinoa nog even door en wordt deze lekker fluffy.
- Snijd de bosui fijn, de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten. Schil de avocado en ontdoe van de pit. Snijd deze in blokjes.
- Meng voor de dressing de ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.
- Verdeel de quinoa over een ruime bowl. Leg hier de maïs bij, de cherrytomaten, de komkommer en de avocado. Serveer de dressing apart of verdeel over de quinoabowl. Verkruimel de feta boven het gerecht en verdeel ook de fijngesneden bosui en de sesamzaadjes erover.
- Serveer deze snelle quinoabowl direct, maar je kunt hem ook goed voorbereiden voor bijvoorbeeld de lunch van de volgende dag. Zet de quinoabowl in de koelkast tot gebruik.
Pingback: 12 x eten met warm weer - StudioKOOK
Pingback: Snel & Simpel: quinoabowl met pittige tonijn en gegrilde Romeinse sla - StudioKOOK