quinoabowl

Snelle quinoabowl

Vegetarisch hoofdgerecht • 20 minuten


Ingrediënten (1 quinoabowl)

40 gram quinoa
100 gram cherrytomaten
1 bosui
¼ komkommer
50 gram feta
± 140 gram maïs (blik, uitlekgewicht)
½ avocado
Eventueel: sesamzaadjes

Voor de dressing:
1 eetlepel kwark of yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel citroensap
1 theelepel Srirachasaus

 

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de quinoa af en zet weg met de deksel op de pan. Zo stoomt de quinoa nog even door en wordt deze lekker fluffy.

Snijd de bosui fijn, de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten. Schil de avocado en ontdoe van de pit. Snijd deze in blokjes.

Meng voor de dressing de ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.

Verdeel de quinoa over een ruime bowl. Leg hier de maïs bij, de cherrytomaten, de komkommer en de avocado. Serveer de dressing apart of verdeel over de quinoabowl. Verkruimel de feta boven het gerecht en verdeel ook de fijngesneden bosui en de sesamzaadjes erover.

Serveer deze snelle quinoabowl direct, maar je kunt hem ook goed voorbereiden voor bijvoorbeeld de lunch van de volgende dag. Zet de quinoabowl in de koelkast tot gebruik.

 

Tips

Snijd de avocado zo laat mogelijk om te voorkomen dat deze bruin verkleurd. Een trucje om deze verkleuring te voorkomen is het toevoegen van citroensap.

Deze snelle quinoabowl is een persoonlijke favoriet. Wanneer ik weinig tijd heb zet ik toch in no-time een gezonde maaltijd op tafel met weinig moeite. Alle ingrediënten zijn rauw te eten of zijn al bereidt. Je hoeft alleen de quinoa te koken, wat het onder andere makkelijk maakt.

 

  • Share post

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *