Dol op Mexicaanse kruiden? Dan wil je dit recept voor Mexicaanse kruiden zeker in huis hebben! Met dit smakelijke kruidenmengsel geef je gerechten snel en makkelijk een Mexicaanse twist. Maak dus meteen een lekkere grote portie, een pot vol.
Mexicaanse kruiden
De Mexicaanse kruiden bevat veel lekkere kruiden en specerijen, die de basis vormen voor verschillende gerechten uit deze wereldkeuken. Paprikapoeder, chilipoeder, oregano en komijn zijn hier voorbeelden van. Maak een gerecht, bijvoorbeeld gebakken groenten of een stoofpot van kip of rund, en breng deze op smaak met een mengsel van deze kruiden en je waant je direct in Mexico.
Mexicaanse kruidenmix
Met een combinatie van deze kruiden breng je dus snel en makkelijk gerechten op smaak en geef je ze een Mexicaanse twist. Nog makkelijker: maak een Mexicaanse kruidenmix! Voor deze kruidenmix of kruidenmelange met je de specerijen met elkaar in een specifieke verhouding. Je eigen mix dus, die je kunt bewaren in een grote pot.
Kruidenmix bewaren
Als je deze kruidenmix gemaakt hebt, kun je deze heel eenvoudig bewaren. Alle specerijen zijn gedroogd en zijn daarom lang houdbaar. Maak dit recept dus in veelvoud en bewaar vervolgens in een grote pot, op een droge plek. Ben je lekker aan het koken en zoek je nog een lekkere smaakmaker? Dan heb je altijd je zelfgemaakte Mexicaanse kruiden voor handen!
Ook lekker en ook heerlijk in Mexicaanse of Tex-Mex recept: deze chilikruiden.

Mexicaanse kruiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels komijnpoeder
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel uienpoeder
- ½ eetlepel knoflookpoeder
En verder:
- een schone, droge pot
Instructies
- Meng alle specerijen met elkaar en doe ze in de schone, droge pot. Klaar is je Mexicaanse kruidenmix!