hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank

Bij de borrel • 10 minuten


Ingrediënten (3-4 pers.)

150 gram Hollandse, kaas
100 gram zachte geitenkaas
100 gram boerenmetworst, dun gesneden
4 – 6 radijsjes
4 – 6 augurkjes
2 kleine of 1 grote tros witte druiven
50 tot 100 gram toastjes
appelstroop (Frutesse)
4 – 6 sneetjes haverkorn (SOMA)

 

Bereidingswijze

Zet een royale snijplank klaar.  Snijd de kazen in blokjes, halveer de radijsjes en haal de augurken uit het zuur. Verdeel deze op de snijplank. Was de druiven en dep deze droog. Leg deze bij de kaas, augurk en radijsjes. De boerenmetworst kun je een keer vouwen en draperen op de borrelplank.

Halveer de sneetjes haverkorn. Zet de appelstroop tussen alle ingrediënten op de plank en serveer met de haverkorn en de toastjes.

 

Tips

Bij het maken van een borrelplank is variatie belangrijk. Bij een ruime keuze aan producten weet je zeker dat er voor ieder wat wils is. Daarnaast is het lekker om volle smaken van bijvoorbeeld kaas af te wisselen met zoete of zure smaken van appelstroop of augurk.

Twee typisch Hollandse producten op deze Hollandse borrelplank zijn de appelstroop van Frutesse en het haverkorn van brood van SOMA. De stevige smaak van het haverkorn mag niet ontbreken op deze borrelplank en combineert perfect met zowel de kazen als de vleeswaren. De appelstroop geeft het geheel een frisse twist, maar geeft in combinatie met de andere ingrediënten ook diepgang aan deze Hollandse borrelplank. Weer eens wat anders, met haverkorn en appelstroop!

Dit recept voor een Hollandse borrelplank leent zich ook goed voor wat variaties. Kies bijvoorbeeld een lekkere kaas van Hollandse bodem, zoals een Edammer of Beemsterkaas. Vervang de druiven ook eens door frisse schijfjes appel.

Op zoek naar meer recepten voor bij de borrel? Deze vind je hier.

 

3 reacties op “Hollandse borrelplank”

  1. Pingback: Makkelijke worstenbroodjes met honing-mosterdsaus - StudioKOOK

  2. Pingback: Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel - StudioKOOK

  3. Pingback: Zelfgemaakte kruidenboter (basisrecept) - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *