Grillen • 30 minuten
Ingrediënten (4 stuks)
200 gram kipfilet
± 3 schijven ananas
1 paprika
satéprikkers
Bereidingswijze
Leg de satéprikker in ruim water om te weken. Snijd de kipfilet en paprika in blokjes van 2 tot 3 cm groot. Snijd de schijven ananas in vieren.
Rijg de ingrediënten aan de satéprikker. Begin met een stukje kip, daarna een stukje ananas en sluit af met een stukje paprika. Herhaal dit ongeveer 3 keer. Rijg alle kip-hawaï spiezen op dezelfde manier, totdat de ingrediënten op zijn.
Zorg dat de barbecue goed verhit is. Grill de kip-hawaï spiezen op de barbecue totdat deze rondom bruin en gaar. Keer de spiezen regelmatig zodat ze niet verbranden.
Tips
Het weken van de satéprikkers voordat dat ze tijdens het grillen oververhit raken en in de brand vliegen.
Deze kip-hawaï spiezen kun je goed voorbereiden. Bewaar de spiezen tot gebruik in de koelkast.
Ben je op zoek naar meer recepten voor de barbecue? Alle barbecuerecepten vind je hier.
Pingback: Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade - StudioKOOK