Pastagerecht met vlees • 30 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
400 gram pasta
1 eetlepel tomatenpuree
2 uien
3 teentjes knoflook
300 gram gehakt
500 ml tomatenpassata
250 ml rundvleesbouillon
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een ruime koekenpan of hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Doe de tomatenpuree ook in de pan en bak deze kort mee om te ontzuren.
Voeg de tomatenpassata en de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Kook intussen de pasta in ruim water met zout gaar, zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de pasta af en zet na 15 minuten het vuur onder de saus uit. Verdeel de pasta over vier borden en schep hier een royale lepel saus over. Serveer deze makkelijke pasta bolognese eventueel met een frisse salade.
Tips
Meng de pasta na het koken en afgieten met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Dit voorkomt het plakken.
Saus over? Verwerk deze makkelijke bolognesesaus ook in andere gerechten, zoals lasagne. Ook is dit recept zeer geschikt om in te vriezen.
Het toevoegen van zout aan het kookwater van de pasta zorgt voor meer diepgang van het gerecht. Het water moet zo smaken als zee.
Bij pasta serveer ik eigenlijk altijd brood. Lekker vers brood is heerlijk om in je saus te dippen of je bord met “schoon te vegen” als deze makkelijke pasta bolognese op is!