Indiase chili olie naan, super lekker en smaakvol. Chili olie ken je misschien wel uit de Chinese keuken. Maar, wist je dat je chili olie in verschillende soorten en smaken hebt? Met een lekkere Indiase chili olie maak je bijvoorbeeld dit loaded naadbrood met feta en komkommersalsa. Smaakvol en lekker fris!
Indiase chili olie naan met hummus
Dit recept voor loaded naanbrood maak je met Idiase chili olie. Dit is een kruidige chili olie, maar dan met smaakmakers uit de Indiase keuken. Ik gebruik deze Indiase chili olie (klik), maar gebruik vooral een chili olie die je lekker vindt. Tip: ga naar de toko of een andere speciaalzaak voor een lekkere olie. Kun je deze Indiase variant niet vinden, gebruik dan een andere chili olie die je lekker vindt!
Loaded naanbrood
Dit is een recept voor loaded naanbrood. Dat betekent eigenlijk dat je een naanbrood, even afbakken volgens de verpakking als dat nog nodig is, rijkelijk belegd met allerlei ingrediënten die je lekker vindt. Wees vooral niet te zuinig met het beleg voor zo’n lekker naanbrood.
Loaded naanbrood kun je goed eten als lunchgerecht. De basis is naanbrood en verder kun je er veel verschillende ingrediënten op kwijt. Dus ook lekker wat groenten voor de nodige vezels. Breng verder op smaak met een dressing of zo’n lekker chili olie en verse kruiden.
Zin in meer recepten voor loaded naan? Deze loaded naan met avocado-eiersalade met crispy chili oil en deze naan Spianata Romana, roomkaas, gemarineerde tomaatjes en basilicum zijn ook echte aanraders!
Komkommersalsa
Dit naanbrood is een echt fusion recept. Je vindt in dit recept invloeden uit allerlei verschillende keuken. De chili olie met smaakmakers uit de Indiase keuken, hummus wat afkomstig is uit het Midden-Oosten en je maakt het broodje af met een komkommersalsa. Salsa betekent in het Italiaans of in het Spaans: saus. Een salsa met een beetje grof zijn.
Deze komkommersalsa is dus een grove saus, zonder Spaanse of Italiaanse smaken. Deze komkommersalsa is juist neutraal van smaak en past zich dus perfect aan aan de andere lekkere smaken van dit naanbrood.
Maak de komkommersalsa met blokjes komkommer, wat fijngesnipperde rode ui en feta. Allemaal frisse smaken. Heerlijk!

Indiase chili olie naan met hummus en komkommersalsa
Ingrediënten
- 2 naanbroden
- 1 bakje hummus
- Idiase chili olie (naar smaak)
Voor de komkommersalsa:
- ½ komkommer
- 75 gram feta (of witte kaas)
- 1 kleine rode ui
Instructies
- Bereid de naanbroden zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de komkommer in fijne blokken en snipper de uit. Doe deze samen in een bakje en verbrokkel de feta erboven. Meng dit door elkaar.
- Bestrijk de naanbroden met de hummus en leg hier de komkommersalsa op. Maak de naanbroden af met de Indiase chili olie en serveer direct. Eet smakelijk!
Kookvideo
Het recept voor dit naanbrood heb ik ook uitgewerkt in een receptvideo. Deze vind je hier: