Naan Spianata Romana, een heerlijk comfort food gerechtje wat je kunt eten als makkelijke avondmaaltijd, als lunch of lekker bij de borrel. Lekker veelzijdig dus! Ik beleg dit heerlijke naanbrood verder met roomkaas, wat gemarineerde tomaatjes en verse basilicum.
Naan Spianata Romana
Een naanbrood belegd met allerlei lekkers is voor mij echt het ideale comfort food voor doordeweeks. Kies voor een lekkere smeuïge basis, in dit geval roomkaas, en beleg het naanbrood verder met wat je maar lekker vindt. Je kunt er bijvoorbeeld veel groenten op kwijt. Voor dit recept maak ik cherrytomaten aan met wat pesto. Simpel, maar zo lekker!
Verder beleg ik dit naanbrood met Spianata Romana. Dit is een Italiaanse vleeswaren. Lekker zacht en ietwat zoet van smaak. Dit past perfect bij de andere Italiaanse ingrediënten op dit rijkelijk belegde naanbrood. Met Spianata Romana maakte ik ook al eens deze lekkere crostini (klik).

Naan Spianata Romana, roomkaas, gemarineerde tomaatjes en basilicum
Ingrediënten
- 1 naanbrood
- 2 eetlepels roomkaas
- 4 plakjes Spianata Romana
- 1 handje cherrytomaten
- 1 theelepel pesto
- verse basilicum (naar smaak)
- fijngesneden rode uienringen (naar smaak)
Instructies
- Bereid het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrijk het naanbrood met de roomkaas en verdeel de plakjes Spianata Romana over het brood.
- Snijd de cherytomaten in vieren en meng met de pesto. Verdeel de gemarineerde tomaatjes over het naanbrood. Leg hierop de rode uienringen en de verse basilicum. Eet smakelijk!