italiaanse knolselderijsoep

Italiaanse knolselderijsoep met tomaten en paprika

Italiaanse knolselderijsoep, een heerlijke variant op het basisrecept voor knolselderijsoep (klik). Deze knolselderijsoep maak je met Italiaanse kruiden, paprika en cherrytomaten. Zo krijgt deze gezonde soep een heerlijke, Mediterraan tintje!



Italiaanse knolselderijsoep

Knolselderij is een grove groente die erg vast van structuur is. De smaak is juist fris en zacht. Deze groente leent zich perfect voor het maken van en dikke, voedzame maaltijdsoep. Knolselderijsoep maken is niet moeilijk. Kook de knolselderij in bouillon met smaakmakers, of in dit geval: rooster alles in de oven tot het gaar is, en pureer er een dikke soep van. Als je knolselderij pureert, wordt deze automatisch lekker romig. Heerlijk!


Geroosterde cherrytomaten en paprika

Om deze Italiaanse knolselderijsoep z’n unieke smaak te geven voeg je lekkere smaakmakers toe die je makkelijk kunt herkennen uit de Italiaanse keuken: cherrytomaten, paprika en Italiaanse kruiden. Deze smaken passen perfect bij knolselderij.

De bereidingswijze van deze maaltijdsoep is super makkelijk. Snijd alle groenten in grove stukken en rooster vervolgens alles in oven. Door het roosteren karameliseren de natuurlijke suikers uit de groenten ook meer dan bij koken of stoven en dus krijgt deze soep super veel smaak. Ontzettend lekker!

italiaanse knolselderijsoep

Italiaanse knolselderijsoep

Deze Italiaanse knolselderijsoep maak je met Italiaanse kruiden, paprika en cherrytomaten. Een lekkere gezonde maaltijdsoep!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • 400 gram cherrytomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 100 ml kookroom
  • 1 liter bouillon

En verder:

  • een staafmixer

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de cherrytomaten en de paprika in grove stukken. Snijd de knolderij in blokjes van max, 1,5 cm bij 1,5 cm. Meng de groenten met de Italiaanse kruiden en de olijfolie en verdeel vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat (zie tip). Rooster de groenten 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de knolsederij gaar is.
  • Doe de geroosterde groenten in een ruime soeppan. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng de soep aan de kook. Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en pureer de soep vervolgens tot een gladde soep. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt de groenten ook roosteren in een ruime ovenschaal. De bereidingstijd kan dan wel langer zijn en zorg ervoor dat je de groenten ongeveer 3 keer tijdens de bereiding in de oven omschept.
Je kunt de soep ook glad mixen in een blender.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating