prei-knolselderijsoep

Prei-knolselderijsoep met kerrie en gember

Deze prei-knolselderijsoep bevat alleen maar lekkere smaakcombinaties! Knolselderij is ontzettend voedzaam en smaakvol. Combineer dat met prei en je hebt een echte smaakbom. Om er nog een extra (lekker) schepje bovenop te doen, voeg je kerriepoeder en gemberpoeder toe om deze maaltijdsoep op smaak te brengen. Super lekker!



Prei-knolselderijsoep

Prei en knolselderij zijn twee heerlijke, Hollandse groentes. Beide zijn lekkere in soep en worden vaak gecombineerd. In dit recept spelen bij ingrediënten een hoofdrol. Welverdiend, want ze smaken ontzettend goed samen!

Maak er dus een heerlijke prei-knolselderijsoep van. Om het net iets extra’s te geven, voeg je ook wat minder traditioneel Hollandse ingrediënten toe. Breng de soep op smaak met kerriepoeder en gember(poeder). Ook een heerlijke combinatie met deze twee groentes.

Om er een echte maaltijdsoep van te maken kun je nog wat lekkere toppings toevoegen aan je soep. Deze soep maak je extra lekker en voedzaam met een (zacht)gekookt eitje, wat pompoenpitten en crispy chili olie. Heerlijk!

prei-knolselderijsoep

Prei-knolselderijsoep met kerrie en gember

Deze prei-knolselderijsoep bevat alleen maar lekkere smaakcombinaties! Knolselderij is ontzettend voedzaam en smaakvol. Combineer dat met prei en je hebt een echte smaakbom. Om er nog een extra (lekker) schepje bovenop te doen, voeg je kerriepoeder en gemberpoeder toe om deze maaltijdsoep op smaak te brengen. Super lekker!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands, Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom

Toppings:

  • gekookt eitje
  • pompoenpitten
  • fijngesneden rode ui
  • crispy chili olie

Instructies
 

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit ze vervolgens aan in een ruime soeppan.
  • Maak de knolselderij goed schoon door de buitenkant royaal weg te snijden. Snijd de knolselderij in blokjes.
    Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
    Voeg de prei en de knolselderij toe aan de soeppan, samen met het kerriepoeder en het gemberpoeder. Bak 3 minuten mee.
  • Schenk de bouillon en de kookroom erbij en breng aan de kook. Zet het vuur hierna lager en laag ongeveer 15 minuten pruttelen tot de knolselderij gaar is.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de soep in 4 kommen en verdeel er toppings naar keuze over. Eet smakelijk!
Trefwoord Glutenvrij, Koolhydraatarm, Maaltijdsoep, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating