Broodje geitenkaas. Een echte klassieker of veel menukaarten van restaurants. Vandaag geen recept voor het standaard broodje geitenkaas, maar een super lekker en uniek broodje geitenkaas met een verrassende smaakcombinatie! Wanneer trakteer jij jezelf op dit heerlijke, luxe lunchbroodje?
Broodje geitenkaas
Een broodje geitenkaas, wie kent het niet. Meestal wordt een broodje geitenkaas gemaakt door een plak geitenkaas op een boterham te leggen en deze te gratineren in de oven, geserveerd met gemengde sla, misschien wat nootjes voor een bite en natuurlijk honing. Honing en geitenkaas zijn een perfecte combinatie.
Dit recept voor een broodje geitenkaas bevat ook honing, maar nog zoveel meer lekkers! Ik gebruik smeerbare, zachte geitenkaas. Deze kun je even opkloppen in een hakmolentje of met een staafmixer met wat room zodat de geitenkaas super smeuïg wordt. Zo lekker!
Beleg het broodje vervolgens verder met krokante ham, geroosterde paprika’s en maak het af met chilivlokken en honing. De combinatie van zoete paprika, zoute ham, zoete honing en natuurlijk die pittige chilivlokken is echt fantastisch lekker. Dit broodje moet je geproefd hebben!
Luxe broodjes
Ik ben dol op luxe broodjes. Ik noem ze maar even zo, ‘luxe broodjes‘, want deze broodjes kunnen zo geserveerd worden in een restaurant op de lunchkaart! In plaats van veel te betalen in een restaurant maak je deze té lekkere broodjes gewoon thuis. Zin in meer lekkere, luxe, restaurantwaardige broodjes? Bekijk ook deze recepten eens:




Zin in meer luxe broodjes, burgers of wraps? Bekijk al deze recepten hier (klik!).
Smeuïge geitenkaas
Zoals hierboven al genoemd, maak je dit broodje met een smeuïge geitenkaas. Ik vind deze smeuïge geitenkaas extra lekker voor dit gerecht, maar kun je dit niet maken of ga je liever voor gemak, gebruik dan gewone, zachte geitenkaas. Deze is ook goed smeerbaar en fantastisch lekker op dit broodje!
De smeuïge geitenkaas is eenvoudig om te maken. Neem deze zachte geitenkaas en doe deze in een hakmolentje of een hoge beker of maatbeker. Ik gebruik zelf het liefst een hakmolentje. Maar je kunt dit ook maken met een hoge beker en een staafmixer.
Doe de zachte geitenkaas in het hakmolentje en voeg daar een scheutje room, roomkaas of zelf melk kan, aan toe. Mix dit vervolgens tot een zachte en smeuïge geitenkaasspread. De geitenkaas is nu extra smeerbaar. Erg lekker in combinatie met alle andere texturen in dit gerecht.

Broodje geitenkaas met geroosterde paprika, krokante ham, honing en chilivlokken
Ingrediënten
- 1 boterham
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 eetlepel slagroom
- 1 rode paprika
- 2 plakken rauwe ham
- 1 eetlepel honing
- chilivlokken (naar smaak)
- olijfolie
- zout
En verder:
- een hakmolentje
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika en leg deze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Leg de twee plakken ham ook op de bakplaat. Rooster de paprika tot deze zacht is, ongeveer 30 minuten, en bak de ham totdat deze krokant is, ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal de ham tussentijds uit de oven en laat deze uitlekken op de keukenpapiertje.
- Doe de zachte geitenkaas is een hakmolentje samen met de slagroom. Mix tot dat een gladde, smeuïge geitenkaas. Bestrijk hiermee de boterham.
- Haal de paprika ook uit de oven en snijd deze in reepjes. Breek of snijd de krokante ham in grove stukken. Leg de krokante ham op de geitenkaas en leg hier vervolgens de geroosterde paprika op.
- Besprenkel het broodje geitenkaas met honing en bestrooi met chilivlokken. Serveer direct. Eet smakelijk!