kastanjesoep

Kastanjesoep met room, pesto en geroosterde pompoenpitten

Deze kastanjesoep is super romig en vol van smaak. Een echt comfort food soep voor op een koude dag. Je maakt dit recept met gekookte, tamme kastanjes. Voeg verder nog lekker wat ui, knoflook, room en een aardappel toe en laat de super lekker sudderen tot deze klaar is om gepureerd te worden. Deze heerlijke maaltijdsoep met kastanjes smaakt naar meer!



Kastanjesoep

Kook jij wel eens met kastanjes? Dit is een heerlijk recept met kastanjes, om er een lekkere soep van te maken. Voor deze kastanjesoep gebruik je gekookte, tamme kastanjes. Gepofte kastanjes kan ook, als ze maar zijn voorgegaard. Het voorgaren (koken, poffen, elke bereidingswijze naar keuze is goed!) kun je zelf doen, maar kastanjes kun je ook voorgegaard kopen in de supermarkt. Je vindt ze dan meestal gevacumeerd of in een blik.

De kastanjes zijn een heerlijke smaakmaker voor de soep. Ze worden de basis van dit gerecht. Kastanjes smaken romig en aards. Ontzettend lekker. Je hebt dus niet zo veel meer nodig om dit recept compleet te maken. De room maak deze soep extra romig, de aardappel geeft het wat binding en de knoflook en de ui zorgen voor een goede basissmaak. Maak de soep af met lekkere toppings zoals pesto en geroosterde pompoenpitten. Een heerlijke, gezonde kastanjesoep!

kastanjesoep

Kastanjesoep met room, pesto en geroosterde pompoenpitten

Heerlijke kastanjesoep. Een smakelijke maaltijdsoep die rijkelijk aftopt met room, pesto, geroosterde pompoenpitten en kastanjes.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gekookte kastanjes
  • 1 grote aardappel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 1 liter groentebouillon

Als topping:

  • extra room
  • pesto
  • (geroosterde) pompoenpitten

Instructies
 

  • Neem een ruime soeppan en verwarm deze met wat vetstof. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze 5 minuten aan. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Voeg de aardappel samen met de voorgekookte kastanjes, de kookroom en de bouillon toe aan de soep. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager wanneer de soep kookt en laat zo 20 minuten pruttelen tot de aardappel gaar is. Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Schenk de soep in 4 kommen en top af met wat extra room, pesto en (geroosterde) pompoenpitten. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt deze kastanjesoep goed invriezen. Voeg de toppings dan nog niet toe aan de soep. 
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating