Boerenkoolchips, super makkelijk om te maken en zo lekker! Chips van boerenkool maak je door de bladeren van boerenkool te roosteren in de oven met de lekkerste smaakmakers. Ik kies voor sojasaus en chilivlokken, echt een heerlijke combinatie!
Boerenkoolchips
Chips van boerenkool, misschien niet iets waar je zo 1, 2, 3 aan denkt. Maar, dit recept is echt super lekker. Boerenkoolchips maak je door de bladeren van boerenkool te roosteren, of eigenlijk, te laten drogen in de oven. Gebruik dus geen voorgesneden boerenkool, maar kies voor hele bladeren boerenkool.
De nerf knip uit het blad met een schaar of gebruik een mes om te snijden. Scheur de bladeren in hapklare stukken en meng met de olijfolie, sojasaus en de chilivlokken. Super lekker! Even in de oven en je zelfgemaakte boerenkoolchips is klaar!
Boerenkoolchips met sojasaus, chilivlokken en sesamzaad
Ingrediënten
- 400 gram boerenkool (bladeren)
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- chilivlokken (naar smaak)
- sesamzaad (naar smaak)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Snijd de hard nerf, de kern, uit het boerenkoolblad. Je kunt een schaar gebruiken om te knippen of de nerf er gewoon uit snijden. Maak de bladeren kleiner tot hapklare stukken. Doe de boerenkoolbladeren in een ruime kom.
- Voeg de olijfolie, de sojasaus en de chilivlokken (begin met 1 theelepel) toe. Meng goed door. Verdeel de boerenkoolbladeren over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de boerenkool goed uit elkaar zodat de blaadjes elkaar niet raken, anders worden ze niet knapperig. Waarschijnlijk moet je de boerenkool in meerdere sessies roosteren.
- Rooster de boerenkool bladeren 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Herhaal dit met de rest van de boerenkool tot alle bladeren geroosterd zijn.
- Doe de boerenkoolchips in een serveerschaal en bestrooi met wat sesamzaad en eventueel wat extra chilivlokken.