Zin in een lekkere, makkelijke maaltijd die ook nog eens budgetproof is? Dit recept is niet duur en bevat geen ingewikkelde ingrediënten. Deze kip ketjap is de ideale makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag! De kip bak je goudbruin en gaar en maak je vervolgens af met een lekkere ketjapsaus. Of dit moeilijk is om te maken? Helemaal niet! In no-time heb je zet je dit gerecht op tafel. Gezond en echt comfort food!
Kip ketjap met rijst en sperziebonen
Deze kip ketjap is makkelijk om te maken en budgetproof. Ideaal voor de doordeweekse dag.
Ingrediënten
Voor de kip ketjap
- 300 gram kip (in blokjes)
- 50 ml ketjap manis
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Voor erij:
- 350 gram rijst
- 500 gram sperziebonen
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en kook deze in ongeveer 8 minuten gaar. Giet hierna af. Kook intussen ook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de kipblokjes gaar en goudbruin. Zet het vuur lager en voeg de ketjap manis toe.
- Meng intussen de maïzena met 2 eetlepels water en voeg deze toe aan de kip ketjap. Breng het geheel rusting aan de kook en laat de saus ietwat indikken. Je zult zien dat deze stroperiger wordt en een mooi, glanzend laagje om de kipblokjes vormt. Voeg als laatste de sesamzaadjes toe en meng goed door.
- Serveer de kip ketjap met wat rijst en sperzienbonen. Eet smakelijk!