Kip ketjap wraps, een super lekkere en makkelijke maaltijd. Voor deze kipwraps maak je heerlijke gebakken kip met een ketjap “glace” waardoor de kip een beetje “sticky” wordt. Lekker met frisse komkommer, taugé en bosui!
Kip ketjap wraps
Kip ketjap en wraps zijn gerechten uit twee verschillende wereldkeukens, maar zijn een super lekkere combinatie. Je maakt een heerlijke, smaakvolle kip die de perfecte vulling is voor zo’n lekkere tortillewrap.
De kipstukjes bak je goudbruin en gaar in een koekenpan en daar voeg je de ketjap marinade aan toe. Door de maïzena wordt de marinade snel dikker en vormt het een soort “glace”, een geglaceerd laagje, om de kipstukjes. Super lekker!
De kip ketjap is erg smaakvol en dit combineert perfect met lekker frisse groenten. De komkommerreepjes, de taugé en de bosui maken deze kip ketjap wraps dus helemaal af! Wil jij nog iets extra’s toevoegen, denk dan aan wat sesamzaadjes, fijngehakte pinda’s of chilivlokken. Heerlijk!
Kip ketjap wraps met komkommer en taugé
Ingrediënten
- 350 gram kippendijfilet (in reepjes)
- 6 mini tortillawraps
- 1 komkommer
- 125 gram taugé
- 3 bosui
Voor de ketjapglace:
- 4 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel water
- ½ eetlepel maïzena
Instructies
- Bak de kipreepjes goudbruin en gaar. Snijd intussen de komkommer in reepjes en de bosui in fijne ringen.
- Meng de ingrediënten voor de ketjapglace met elkaar. Zet het vuur laag. Voeg, wanneer de kip gaar is, deze ketjapglace (of marinade) toe aan de pan. Meng de kip goed met de marinade tot je ziet dat deze gaat indikken en een mooi laagje om de kip vormt.
- Verdeel de kip ketjap, de komkommerreepjes, de taugé en de fijngesneden bosui over de wraps. Rol ze op en serveer direct. Eet smakelijk!