Griekse nachos, de welbekende nacho’s met kaas en een heerlijke Griekse twist. Top de nacho’s af met tomaat, frisse komkommer en een lekkere tzatziki. Dit borrelrecept heb je zo gemaakt en vindt iedereen lekker! Heerlijk!
Griekse nacho’s
Ben jij dol op nacho’s en op de Griekse keuken? Dan is dit recept voor Griekse nachos echt iets voor jou! Deze nacho’s zijn super lekker en hebben een frisse topping van ingrediënten uit de Griekse keuken. Lekkere blokjes tomaat en komkommer, feta en natuurlijk tzatziki. Deze nacho’s moet je een keer geproefd hebben dus zet ze deze week nog op tafel!
Borrelhapje of avondmaaltijd?
Nacho’s kun je in allerlei varianten eten en serveren. Nacho’s zijn super lekker bij de borrel, want je kunt zo’n rijke schaal met nacho’s met kaastoppings lekker delen. Maar, maak je de toppings lekker rijk, dan kun je dit gerecht prima serveren als makkelijke avondmaaltijd!
Nachorecepten
Wil jij je laten inspireren door nog meer nachorecepten? Bekijk dan ook eens deze recepten voor nacho’s:
Griekse nacho’s met tomaat, komkommer, feta en tzatziki
Ingrediënten
- 100 gram tortillachips
- 100 gram geraspte kaas
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 75 gram feta
- tzatziki
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ovenschotel een in met een klein beetje olie. Je kunt de nacho's ook los op een met bakpapier beklede bakplaat maken.
- Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. Leg de helft van de tortillachips op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de helft van de tomatenblokjes over, samen met de helft van de geraspte kaas. Leg hierop de rest van de tortillachips en de geraspte kaas en laat de kaas 10 minuten smelten in de voorverwarmde oven.
- Haal de Griekse nacho's uit de oven. Verdeel de komkommerblokjes en de andere helft van de tomatenblokjes erover. Verbrokkel de feta boven de nacho's en serveer met de tzatziki. Eet smakelijk!