Komkommersalade. Een lekkere, frisse salade van komkommer aangemaakt met een yoghurtdressing. Dit recept voor komkommersalade is niet moeilijk, maar o zo lekker! Serveer ‘m als bijgerecht, maar dit recept kun je gerust ook als gezond tussendoortje eten!
Komkommersalade
Komkommersalade, een heerlijke en frisse salade. Dit salade recept is niet moeilijk om te maken en leent zich uitstekend om te combineren met veel soorten gerechten. Het ideale bijgerecht dus! Deze komkommersalade is heerlijk bij de barbecue, lekker bij een comfort food maaltijd om wat extra groenten toe te voegen, maar ook ideaal als gezond tussendoortje. Kortom: deze frisse salade met komkommer is van alle markten thuis!
Salade met komkommer
Voor deze frisse salade snijd je de komkommer in hele fijne plakjes. Je kunt de groente hiervoor met de hand snijden, maar je kunt ook een mandoline of een kaasschaaf gebruiken. Fijngesneden is het lekkerst en zo kan de komkommer zich goed omhullen met de frisse dressing.
Voor de dressing gebruik je mayonaise, een klein beetje. Het grootste deel is Griekse yoghurt. Ik gebruik graag Griekse yoghurt omdat deze lekker dik is. Perfect voor een dressing. Voor extra smaak snipper je een rood uitje fijn, snijd je wat (verse) dille fijn en knijp je er een citroentje boven uit. Even mengen en je hebt een lekkere frisse dressing. Voeg toe aan de komkommer, doorroeren en op smaak brengen met een klein snufje zout. Heerlijk!
Komkommersalade basisrecept – met yoghurtdressing en rode ui
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels citroensap (vers)
- ½ bosje dille (zie tip)
Instructies
- Was de komkommer en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snipper de rode ui en voeg deze toe aan de komkommer.
- Maak de dressing door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise en het citroensap. Snijd de dille fijn en voeg deze toe aan de dressing.
- Meng de yoghurtdressing met de komkommer en de rode ui. Breng op smaak met een snufje zout. Eet smakelijk!