Pinsa Parmaham. Een heerlijke Italiaanse pinsa belegd met Parmaham, geroosterde paprika, mozzarella en verse basilicum. Deze pinsa bevat op en top Italiaanse smaken en is geschikt als borrelhapje, maar ook heerlijk als snelle lunch of makkelijke avondmaaltijd.
Pinsa Parmaham
Deze pinsa heeft als hoofdingrediënt: Parmaham. Een vleeswarensoort die onlosmakelijk is verbonden met Italië. Parmaham is een rauwe ham, die op traditionele manier wordt gedroogd. Parmaham komt uit de provincie ‘Parma’.
De naam Parmaham is bescherm en moet dus aan verschillende voorwaarden voldoen. Parmaham wordt bijvoorbeeld alleen in de provincie Parma gemaakt, de varkens waarvan de ham wordt gemaakt eten voor een deel Parmezaanse kaas en Parmaham bevat geen smaakstoffen.
Italiaanse pinsa
Pinsa is een Italiaans gerecht. Het is een plat deeg, wat een beetje lijkt op focaccia en pizza. Het deeg is zo luchtig als focacciadeeg en wordt heerlijk belegd, net als een pizza. Het beste van twee gerechten dus!
Pinsa kun je maken met allerlei toppings. Deze pinsa met champignons en gorgonzola is bijvoorbeeld ook super lekker, net als deze pinsa met mortadella. De keuze is reuze dus, als het gaat om pinsatoppings!
Italiaanse broden
Pinsa is dus eigenlijk een Italiaans brood, wat een beetje lijkt op pizza. In de Italiaanse keuken vind je ontzettend veel, lekkere soorten brood. De pizza mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook stromboli is een echte Italiaanse klassieker. Het recept voor stromboli, en wat het precies is, vind je hier (klik). Een lekker broodrecept is dit Italiaanse brood (zonder kneden), boordevol lekkere Italiaanse kruiden! Heerlijk, met deze basilicum dip.
Pinsa Parmaham, geroosterde paprika, mozzarella en verse basilicum.
Ingrediënten
- 2 pinsabodems
- 200 ml tomatenpassata
- 90 gram Parmaham
- 2 bollen mozzarella
- 1 potje geroosterde paprikareepjes (à 295 gram)
- verse basilicumblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Beleg de pinsabodems met de tomatenpassata. Laat de paprikareepjes goed uitlekken en verdeel deze over de pinsa's. Scheur de mozzarella en de Parmaham is fijnere stukjes. Verdeel eerst de mozzarella over de pinsa's en leg vervolgens de Parmaham op de pinsa's. Bak de pinsa's 13 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de verse basilicumblaadjes na het bakken over de pinsa Parmaham. Serveer direct. Eet smakelijk!