Spiraal komkommersalade, deze frisse komkommersalade heb je misschien alleen voorbij zien komen. De snoepkomkommertje snijd je aan twee kanten op een bepaalde manier in waardoor een mooie komkommerspiraal ontstaat. Super mooi om op deze manier een komkommersalade te serveren! Maak er een lekkere Oosterse dressing bij en je hebt een heerlijke, fris bijgerecht.
Spiraal komkommersalade
Voor deze spiraal komkommersalade snijd je snoepkomkommertjes op een specifieke manier in. Hierdoor ontstaat een mooie spiraalvorm van de komkommer. Een hele leuke en mooie manier om een komkommersalade te serveren. Gebruik voor dit recept snoepkomkommers, want hiermee kun je het makkelijkst te spiraalvorm snijden. Een grote komkommer zou te grof zijn en deze zou makkelik breken. Daarnaast kun je een grote komkommer, in spiraavorm, niet makkelijk eten.
Spiraalvorm snijden
De mini komkommertjes snijd je dus in op een speciale manier zodat er een spiraalvorm ontstaat. Leg de mini komkommer recht voor je neer, in de breedte. Dus: links een uiteinde en rechts een uiteinde. Snijd de komkommer nu haaks op de lengte in, steeds een paar millimeter van elkaar af, maar niet helemaal tot de bodem. Het belangrijk dat de onderkant van de komkommer niet doorgesneden is!
Als je de hele komkommer, van links naar rechts, recht hebt in gesneden, draai je de komkommer om. Leg de ingesneden kant naar onder.
Je gaat nu de komkommer opnieuw insnijden, maar ditmaal niet haaks op de lengte van de kommer, maar schuin. Snij de komkommer nu in, in een hoek van 90 graden, maar wederom niet helemaal tot de bodem!
Als je de komkommer op deze manier aan twee kanten hebt ingesneden, heb je de spiraalvorm gemaakt! Je kunt nu één kant van de komkommer pakken en de komkommer zal zich als een accordeon uitvouwen.
Oosterse dressing
Voor deze spiraal komkommersalade maak je een Oosterse dressing. Dit past perfect bij de frisse smaak van de komkommer. Gebruik voor de dressing crispy chili olie (lao gan ma), sesamolie en sojasaus. Voor het frisse voeg je sushiazijn of rijstazijn toe. Even mengen en je hebt een super lekkere en smaakvolle dressing.
Spiraal komkommersalade met Oosterse dressing
Ingrediënten
- 400 gram snoepkomkommers
Voor de dressing:
- 2 eetlepels crispy chili olie (lao gan ma)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sushiazijn of rijstazijn
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel honing
Voor erbij:
- sesamzaadjes
- fijngesneden bosui
Instructies
- Leg een komkommer voor je, in de breedte. Snijd de komkommer recht in, maar niet helemaal door. De bodem blijft aan elkaar zitten. Snijd van links naar rechts helemaal in, met steeds een paar millimeter tussen de snedes. Draai de komkommer nu om zodat de snijkant naar onder ligt. Snijd de komkommer nogmaals in, maar nu schuin. Snijd wederom niet tot de bodem. Snijd de komkommer weer helemaal van links naar rechts in met steeds een paar millimeter tussen de snedes.Herhaal dit met alle snoepkomkommers.
- Meng intussen de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Meng de dressing met de snoepkomkommertjes. Doe de spiraal komkommersalade in een mooie serveerschaal en bestrooi met sesamzaadjes en fijngesneden bosui. Eet smakelijk!