koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm

Koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm

Bijgerecht met vis | 15 minuten


Ingrediënten (2 pers. koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm)

200 gram spitskool
1 filet warmgerookte zalm
½ komkommer
2 eetlepels kappertjes
2 à 3 bosuien
1 avocado

Voor de dressing:
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
½ theelepel wasabipasta (of naar smaak)

Bereidingswijze

Meng voor de dressing de mayonaise, het citroensap, de wasabipasta en de honing met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Maak de spitskool schoon door te ontdoen van de buitenste bladeren en de harde kern en snijd het vervolgens ragfijn. Voeg de fijngesneden spitskool toe aan de dressing en meng het goed door. Zet apart tot verder gebruik.

Snijd eventueel het kontje van de komkommer en halveer hem vervolgens in de lengte. Haal met behulp van een thee- of koffielepel de natte zaadlijsten uit de komkommer. Was de komkommer en dep hierna goed droog. Snijd de komkommer in dunne, halve maantjes en voeg ook toe aan de koolsalade.

Verdeel de warmgerookte zalm in flakes. Maak de avocado schoon door deze te halveren, de harde pit te verwijderen en te ontdoen van de schil. Snijd de avocado vervolgens in dunne, hapklare plakjes. Verdeel de warmgerookte zalm samen met de avocado over de koolsalade met wasabi.

Serveer de koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ, een lekker stuk vers brood en/of een goede burger!

Tips

Wil je deze koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm wat extra’s geven? Verdeel dan bijvoorbeeld wat zelfgemaakte croutons of gegrilde asperges over het gerecht.

Dit recept is voldoende voor twee personen als bijgerecht, maar serveer deze koolsalade ook eens als maaltijdsalade met brood ernaast of meng er wat gekookte pasta door.

3 reacties op “Koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm”

  1. Pingback: Koolsla (basisrecept) - StudioKOOK

  2. Pingback: Hamburgers met coleslaw - StudioKOOK

  3. Pingback: Zomerse salades: 10 makkelijke recepten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *