gefrituurde artisjok hapjes

Gefrituurde artisjok hapjes met honing-mosterddip

Deze gefrituurde artisjok hapjes zijn echt heerlijk. Het krokante laagje geeft de zachte artisjok net even wat extra’s. Super lekker! Serveer met een lekkere, zelfgemaakt honing-mosterdip. Echt een top combinatie!



Gefrituurde artisjok

Artisjok, een super lekkere groenten om op een klassieke manier te eten. Gekookt, lekker met citroen.. Maar, met dit recept voor gefrituurde artisjok maak de klassieke artisjok net wat specialer! De artisjokharten kun je zelf maken (koken en de harten uit de bloem snijden) of je koopt de artisjokharten in blik of in een pot. Deze laatste kun je gewoon in de supermarkt vinden.

Laat de artisjokharten even goed uitlekken en drogen. Hierna paneer je ze en zijn ze klaar om gefrituurd te worden. Dit kun je gewoon in een steelpannetje doen met ruim zonnebloemolie. Verhit de olie tot 180 graden. Het is belangrijk dat de olie heet genoeg is, want anders zuigt de paneerlaag zich vol met vet en wordt de artisjok juist niet lekker krokant. Lees in het onderstaande artikel meer tip over het controleren van de temperatuur van de olie:

Is je olie heet genoeg? Zo controleer je makkelijk de temperatuur zonder thermometer.
Check out this recipe
is je olie heet genoeg?


Honing-mosterddip

Om deze gefrituurde artisjok toch nog wat klassieks te geven, serveer de artisjok hapjes met een lekkere honing-mosterddip. Deze smaken gaan ontzettend goed samen met artisjok. Maak een royale hoeveelheid, want van deze honing-mosterddip krijg je geen genoeg!

gefrituurde artisjok hapjes

Gefrituurde artisjok hapjes met honing-mosterddip

Deze gefrituurde artisjok hapjes zijn echt heerlijk. Het krokante laagje geeft de zachte artisjok net even wat extra's. Super lekker! Serveer met een lekkere, zelfgemaakt honing-mosterdip. Echt een top combinatie!
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans, Hollands
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 blik artisjokharten (ongeveer 8 stuks)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepel paneermeel
  • zonnebloemolie

Voor de honing-mosterddip:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • theelepel honing
  • theelepel mosterd
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook

Instructies
 

  • Laat de artisjokharten goed uitlekken en dep ze vervolgens droog.
  • Zet drie bakjes neer voor het paneren. Vul één bakje met de bloem, het paprikapoeder en voeg hier peper en zout aan toe naar smaak. Meng dit goed door.
  • Klopt in een ander bakje de eitjes los met ongeveer een eetlepel water.
  • Doe in het laatste bakje het paneermeel.
  • Neem een artisjokhart en wentel deze als eerste door de bloem. Zorg dat de bloem elk deel van de artisjok bedekt. Klopt de artisjok hierna een beetje af, om het overtollige bloem kwijt te raken, en wentel de artisjok hierna in het losgeklopte ei. Zorg ook weer dat de hele artisjok is bedekt met ei. Het ei zorgt ervoor dat het paneermeel kan blijven plakken.
    Doe de artisjok nu in het bakje met het paneermeel. Rol de artisjok hier goed doorheen. Herhaal deze stappen met alle artisjokharten.
  • Doe royaal zonnebloemolie in een steelpannetje. Zorg dat de artisjokharten helemaal onder staan in de olie. Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden. Je kunt ook een frituurpan gebruiken voor deze stap.
  • Doe de artisjokharten, in porties van 2 tot 3 stuks tegelijk, in de hete olie. Frituur de artisjokharten ongeveer 4 minuten totdat ze rondom bruin zien. Laat de gefrituurde artisjok goed uitlekken op keukenpapier. Herhaal deze stap tot alle artisjokken gefrituurd zijn.
  • Maak intussen de honing-mosterddip. Meng hiervoor de mayonaise, de yoghurt, de honing, de mosterd en de fijngesneden, verse bieslook met elkaar.
  • Serveer de gefrituurde artisjok direct, samen met de honing-mosterddip.
Trefwoord Makkelijk, Oud en Nieuw, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating