makkelijke babka met chocoladepasta

Makkelijke babka van chocoladepasta en croissantdeeg

Babka is een heerlijk zoet chocoladebrood uit Oost-Europa. Het brood wordt gevlochten waardoor een bijzonder kleurenspel van het blanke brooddeeg en de chocoladevulling ontstaat. Ik maak een makkelijke babka met chocoladepasta waarvoor je maar twee ingrediënten nodig hebt. Met dit recept kan iedereen zo’n heerlijke chocolade babka maken!Makkelijke babka met chocoladepasta

Ik ben een grote liefhebber van zelfgebakken brood. Om zelf babka te maken maak je zelf brooddeeg en een chocoladevulling. Ik kies liever voor dit “smokkelrecept” waarmee je een stuk sneller klaar bent en evengoed zo’n heerlijk zelfgemaakt chocoladebrood op tafel zet.

Ik gebruik hiervoor twee ingrediënten, namelijk: vers croissantdeeg op een rol uit het koelschap en chocolade-hazelnootpasta. Met deze twee ingrediënten ben je nog maar een vingerknip verwijderd van zo’n lekker zoet vlechtbrood. Het croissantdeeg rol je helemaal uit zodat deze in de breedte voor je ligt. Knijp de naden dicht zodat één lap ontstaat, bestrijk het deeg met chocoladepasta en rol het deeg vervolgens op tot een lange rol. Hierna hoef je alleen nog te snijden, te vlechten en te bakken.

makkelijke babka met chocoladepasta

Makkelijke babka met chocoladepasta

Deze makkelijke babka maak je met maar twee ingrediënten. Zo maak je in een handomdraai een heerlijk chocolade-vlechtbrood.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Gebak, Tussendoortje
Keuken Europees
Porties 1 stuk

Ingrediënten
  

  • 1 blik super croissants (koelvers)
  • 150 gram hazelnoot-chocoladepasta

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 180 graden.
  • Rol het croissant deeg uit zodat deze in de breedte ligt. Knijp de naden dicht zodat één lap ontstaat. Bestrijk het deeg met de hazelnoot-chocoladepasta. Rol het deeg nu op zodat een lange rol ontstaat.
  • Snijd de rol in de lengte in tweeën. Er ontstaan nu twee lange, halve rollen deeg met chocoladevulling. Leg de tweeën lange stukken deeg in een X-vorm over elkaar. Ze kruisen elkaar ongeveer in het midden. Zorg ervoor dat de snijkant naar boven ligt. Je kijkt dus in het deeg in en ziet de laagjes croissantdeeg en chocoladepasta.
  • "Vlecht" het brood nu door ze boven en onder elkaar door te halen. Links over recht, recht onder links. De truc voor een mooi kleurenspel is ervoor te zorgen dat je in het deeg blijft kijken en de laagjes dus goed zichtbaar blijven aan de bovenkant. Vlecht het deeg vanuit het midden naar het uiteinde en herhaal dit aan de andere kant.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er eventueel een cirkel van. Zo krijg je een ronde babka. Je kunt het deeg ook lang laten voor lange babka.
  • Bak de babka 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de babka even afkoelen voor serveren.
Trefwoord Bakken, Makkelijke recepten, Zoet bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating