mexicaanse gehaktbroodjes

Mexicaanse gehaktbroodjes met rode paprika, bosui en kaas

Deze Mexicaanse gehaktbroodjes zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Je maakt ze door een heerlijk, Mexicaans gekruid gehaktmengsel te maken en hier croissantdeeg mee te vullen. Vervolgens rol je ze op, snijd je er mooie broodjes van en bak je zo af. Zo makkelijk was zelf gehaktbroodjes maken nog nooit!



Mexicaanse gehaktbroodjes

Ik ben dol op lekkere, gevulde broodjes. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar een picknick, ze zijn heerlijk bij een high tea of serveer ze lekkere bij een borreltje. Voor dit recept maak je lekker, gekruid gehakt. Ik gebruik hiervoor burritokruiden of chilikruiden (klik). Je kunt hiervoor een zakje met een kant-en-klaar kruidenmengsel kopen of je kunt de kruiden zelf mengen. Wat jij het lekkerst vindt!

Maak een lekkere, gekruide, Mexicaanse gehaktvulling met de specerijen, paprikablokjes, bosui, crème fraîche en geraspte kaas. Je hoort het al: deze vulling bevat super veel smaak én is lekker smeuïg.

Als deeg kies ik voor kant-en-klaar croissantdeeg. Deze vind je in het koelversschap van de supermarkt. Rol het deeg uit, bestrijk het met de gehaktvulling en rol het op. Bestrooi met wat kaas en bak ze af in de oven. Zo lekker!


Borrelbroodjes

Zoals hierboven al genoemd vind ik dit soort broodjes ook ontzettend lekker om te serveren als borrelhapje. Het is makkelijk om te maken, smaakvol en ze happen lekker weg. Op StudioKOOK vind je nog meer van dit soort lekkere, kleine borrelbroodjes. Als je deze Mexicaanse gehaktbroodjes hebt geproefd, wil je misschien ook wel een van de onderstaande borrelbroodjes proberen:

Kaasvlinders met spinazie en ricotta
Kaasvlinders met spinazie en ricotta. Dit recept moet je geproefd hebbben! De smeuïge vulling is extra romig en smaakvol.
Bekijk het recept
kaasvlinders met spinazie en ricotta
Stromboli met salami, olijven en basilicum – opgerold pizzabrood
Stromboli is een heerlijk Italiaans opgerold pizzabrood, oorspronkelijk uit de Amerikaans-Italiaanse keuken. Vul het brood met lekkere ingrediënten zoals salami, olijven, kaas, tomatensaus en verse basilicum.
Bekijk het recept
stromboli recept opgerold pizzabrood
Pigs in a blanket
Pigs in a blanket: Amerikaanse worstenbroodjes. Kleine worstenbroodjes die je makkelijke maakt met cocktailworstjes en croissantdeeg.
Bekijk het recept
pigs in a blanket
mexicaanse gehaktbroodjes

Mexicaanse gehaktbroodjes met paprika, bosui en kaas

Deze Mexicaanse gehaktbroodjes zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Je maakt ze door een heerlijk, Mexicaans gekruid gehaktmengsel te maken en hier croissantdeeg mee te vullen.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Lunch, Ontbijt
Keuken Mexicaans
Porties 30 broodjes

Ingrediënten
  

  • 2 rollen croissantdeeg (koelvers, in blik)
  • 300 gram gehakt
  • 1 rode paprika
  • 3 bosui
  • 40 gram burritokruiden
  • 50 ml water
  • 100 ml crème fraîche
  • 200 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het croissantdeeg voor je uit, zodat het in de breedte ligt. Snijd het deeg in drie delen (twee driehoekige lappen deeg aan elkaar) en knijp de snijsnaadjes dicht.
    Doe dit met beide rollen croissantdeeg.
  • Bak het gehakt rul. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt. Bak dit 5 minuten mee. Voeg de burritokruiden toe, samen met het water, meng goed door en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Zet het vuur uit, voeg de bosui en de crème fraîche toe. Meng dit goed door tot de crème fraîche goed verdeeld is.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de 6 stukken croissantdeeg en bestrooi vervolgens met 1/3 van de kaas. Rol het deeg op met het gehaktmengsel naar binnen.
  • Snijd elke rol in ongeveer 5 plakken van ongeveer 1 à 2 centimeter dik. Leg de rollen met de spiraalkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de Mexicaanse gehaktbroodje vervolgens nog wat de overgebleven geraspte kaas.
  • Bak de broodje 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Deze Mexicaanse gehaktbroodjes zijn zowel koud als warm erg lekker!
Trefwoord Brood, Dinner party, Makkelijk, Picknick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating