varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven met brie en katenspek

Varkenhaas uit de oven is voor mij echt het ideale recept is zo-veel opzichten. Ik kan zo erg genieten van een lekker stukje varkenshaas. Lekker met kaas en spek, een lekkere saus erbij en veel meer heb je niet nodig voor een lekker diner. Varkenhaas uit de oven vind ik niet alleen fantastisch lekker, dit recept is mijn perfecte recept wanneer ik makkelijk en snel klaar wil zijn in de keuken en toch iets écht lekkers en spectaculairs op tafel wil zetten.Varkenshaas uit de oven

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar varkenshaas bereiden in de oven is juist super makkelijk. Alles wat je hoeft te weten is de bereidingtijd en de temperatuur van de oven. De juiste verhoudingen hiervoor vind je in dit recept. De varkenshaas snijd ik het liefst alvast in medaillons. Dat maakt het opscheppen makkelijk en daarnaast kun je zo makkelijk pakketjes maken met brie en katenspek.


Weekend koken

Dit recept is het ideale recept voor een uitgebreid diner in het weekend, voor een feestdag of als je gewoon een beetje indruk wil maken met je kookkunsten. Zoals eerder al genoemd: dit recept is makkelijk, snel en super lekker. Het beste nog: de oven doet het werk! Zo kun je intussen lekker wat bijgerechtjes maken om te serveren naast de varkenshaas zoals aardappelkroketjes of een lekkere salade.


Brie en katenspek

Dit recept voor varkenshaas kun je precies maken zoals je zelf lekker vindt, want de basis is de hoeveelheid varkenshaas, de oventijd en de oventemperatuur. Ik kleed de varkenshaasmedaillons aan met twee ingrediënten die ik ook super lekker vind: brie en varkenshaas. Leg een lekkere plak brie op de varkenshaas en omwikkel de medailons vervolgens met royaal katenspek. In de oven en na 25 minuten is het gerecht klaar.

varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven met katenspek en brie

Dit recept is het ideale recept voor een uitgebreid diner in het weekend, voor een feestdag of als je gewoon een beetje indruk wil maken met je kookkunsten. Dit recept is makkelijk, snel en super lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 3 porties

Ingrediënten
  

  • 300 gram varkenshaas (kamertemperatuur)
  • 100 gram brie
  • 6 plakjes katenspek
  • 250 gram cherrytomaten
  • peper en zout

En verder:

  • ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de varkenshaas in 3 gelijke medaillons van ongeveer 100 gram per stuk. Dit kun je ook laten doen door de slager of je koopt gesneden medaillons.
  • Breng de varkenshaas op smaak met een beetje peper en zout. Snijd de brie in royale plakken en leg deze op de bovenkant van de varkenshaasmedaillons. Omwikkel de varkenshaasmedaillons vervolgens met katenspek en leg ze in de ovenschaal. Leg de cherrytomaten rondom het vlees in de ovenschaal.
  • Bereid de varkenshaas vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Kerst, Ovenschotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating