Bij de borrel • 45 minuten
Ingrediënten (8 makkelijke worstenbroodjes)
4 knakworstjes
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eidooier
eventueel: sesamzaadjes
Voor de honing-mosterdsaus
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel gedroogde dille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng voor de honing-mosterdsaus de crème fraîche, mayonaise, mosterd, honing en de gedroogde dille met elkaar.
Verdeel in de lengte in het midden van de plakjes bladerdeeg de honing-mosterdsaus over het deeg. Leg de knakworstjes op de honing-mosterdsaus. Vouw het deeg over de worstjes en druk met een vork de uiteinden goed dicht. Herhaal dit met alle saus, bladerdeeg en de knakworstjes.
Snijd de worstenbroodjes in tweeën zodat er twee kleine worstenbroodjes ontstaan. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat, eventueel met wat bakpapier erop. Klop de eidooier los en bestrijk de makkelijke worstenbroodjes ermee. Strooi de sesamzaadjes over de worstenbroodjes. Bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de makkelijke worstenbroodjes met honing-mosterdsaus als ze nog lekker warm zijn, maar ook lauwwarm of afgekoeld zijn ze heerlijk!
Pingback: Koken met restjes: loempia's met bami of nasi - StudioKOOK
Pingback: BLT sandwich met honing-mosterdsaus - StudioKOOK