koken met restjes

Nieuwe rubriek: koken met restjes

We kennen het allemaal. Je kookt een heerlijk recept met de nodige ingrediënten en aan het eind van de week zit je met een koelkast vol “halve” gerechten en producten.. Wat moet je met al deze etenswaar? Zonde om al deze voeding onnodig te verspillen en daarom wil ik je een handje helpen om ook met restjes nog heerlijke gerechten te maken. Vandaag wil ik een nieuwe rubriek aankondigen waar de komende periode verschillende recepten en artikelen in zullen verschijnen: Koken met restjes!


Spontane gerechten die je verrassen

Eten weggooien is zonde en koken met restjes is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt! Het weggooien van voedingsmiddel is niet goed voor veel verschillende factoren. Koken met restjes is niet alleen noodzakelijk, maar ook nog eens leuk! Gebruik je creativiteit en leef je uit in de voorraadkast en de koelkast! Deze spontane gerechten zullen je verrassen! Weet je even niet wat je kunt koken met de producten en restjes die je in huis hebt? Zoek het op op StudioKOOK.nl, tussen alle recepten of in deze rubriek.

 

Koken met restjes

De gerechten in de rubriek ‘Koken met restjes’ zullen laagdrempelig zijn en bevatten weinig ingrediënten. De laatste opscheplepel groenten of saus of dat kleine beetje kaas. Het uitgangspunt voor de recepten is: voornamelijk ingrediënten die over zijn na het koken van een recept of leftovers van een gerecht, aangevuld door ingrediënten uit de voorraadkast.
Ik wil koken met restjes weer inzichtelijk maken zodat voedsel minder snel verspild zal worden. Wist je bijvoorbeeld dat je de stronk van de broccoli prima kunt eten? Maak met restjes broccoliroosje én de stronk deze broccoli-doperwtensoep met geitenkaascroutons of deze broccolikoekjes uit de oven. Of rooster alle overgebleven groenten uit de koelkast en verwerk ze in deze heerlijke buddha bowl en met leftover kip maak je deze rijkgevulde kippensoep. Kortom: genoeg inspiratie voor het koken met restjes, vanaf nu gebundeld in de nieuwe rubriek op StudioKOOK: Koken met restjes.

koken met restjes

Wanneer komt het eerste recept online?

De rubriek gaat zo snel mogelijk van start. Aankomende maandag zal het eerste recepten verschijnen. Hierin zal ik aan de hand van verschillende onderdelen duidelijk uitleggen hoe je een recept kunt maken, wat de restjes zijn en wat niet, en hoe je kunt variëren. Deze structuur zal het zo makkelijk mogelijk maken om het recept te maken ook als je niet exact alle ingrediënten in huis hebt. Want dat is waar koken met restjes o.a. over gaat: durf je te variëren.

 

Heb jij een prangende vraag over het koken met een bepaald ingrediënt, is er een gerecht waar je altijd iets van overhoud of heb je een vraag over het koken met restjes in het algemeen? Mail mij hierover via het volgende e-mailadres: info@studiokook.nl.

Alle artikelen en recepten in deze rubriek vind je hier: Koken met restjes.