Na het mogen proeven van een aantal mooie, zonnige dagen, verlang ik alleen nog maar naar heerlijke, zomerse gerechten. Zo deelde ik eerder al quesadilla caprese, maïs van de BBQ en groene aspergesalade die me echt een zomers gevoel geven. Deze mini zalm quiches horen zeker in dit rijtje thuis!
Mini quiches om te delen
Ik ben dol op koken voor vrienden en familie. Een groot gezelschap of klein en intiem, ik vind het allemaal even gezellig en met liefde bereid ik een heerlijk menu! Voor mij vloeit een groot deel van het plezier van koken en eten voort uit het delen met dierbaren. Deze zalmquiches zijn ontzettend geschikt om lekker op tafel te zetten samen met allerlei andere heerlijkheden.
Koken voor groepen
Koken voor een groep is niet altijd even makkelijk. Daarom probeer ik zo veel mogelijk het doel voor ogen te houden. Dit is geen sterrenmaaltijd op tafel zetten, maar genieten van het maal en van elkaar. Wel vind ik het prettig om in ieder geval een beetje georganiseerd te werk te gaan. Zo haal ik altijd al daags van te voren zo veel mogelijk boodschappen in huis en de verse producten haal ik op de dag zelf. Ook maak ik zoveel mogelijk vooraf klaar.
Het menu samenstellen
Het menu pas ik altijd aan op de gasten en ik probeer zoveel mogelijk alle dieetwensen door te voeren in de gerechten die op tafel komen. Een rijkelijk gevuld buffet is een goede oplossing om zo veel mogelijk te serveren wat ieder lekker vind. Iedereen kan zo zelf kiezen wat hij of zij graag wil eten die avond. Zorg ervoor dat de gerechtjes niet te moeilijk en goed voor te bereiden zijn en het komt helemaal goed met het diner!
Mini zalm quiches
Deze mini zalm quiches hebben het allemaal! Een lust voor het oog, een heerlijke smaakcombinatie van gerookte zalm, dille en bosui en het is een makkelijk recept. Twijfel dus niet en nodig je vrienden uit voor heerlijke etentje, zodat je lekker aan de slag kunt met dit recept! Of je kunt deze zalmquiches lekker alleen opsnoepen ;).

Mini zalm quiches met bosui en dille
Ingrediënten
- 4 plakjes hartige taartdeeg (diepvries, maar zelf maken kan natuurlijk ook!)
- 100 gram gerookte zalm
- 2 bosuitjes
- 1 ei
- 2 eetlepels crème fraîche
- verse dille
- peper en zout
- 4 kleine taart- of muffinvormpjes
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in en bekleed met bakpapier. Vul de taartvormpjes met het deeg. Optioneel: je kunt de bodem eerst 15 minuten blind bakken in de voorverwarmde oven. Zo weet je zeker dat de bodem goed gaar wordt.
- Snijd intussen de zalm in grove stukjes en de bosui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gerookte zalm en de 3/4 van de bosui over de taartbodems. Giet het eiermengsel over de vulling. Bak de taartjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden).
- De taartjes zijn klaar als de vulling net gestold is. Serveer de zalmquichejes met nog wat bosuitjes en verse dille.