chili con carne quiche

Chili con carne quiche – Mexicaanse quiche met gehaktvulling

Chili con carne quiche, de naam zegt het al: deze quiche heeft een heerlijke vulling van chili con carne! Dit recept is dus super vol van smaak en bevat naast gehakt, lekker veel groenten en specerijen. Een heerlijke Mexicaanse quiche die je geproefd moet hebben. Ga jij deze quiche maken?



Chili con carne quiche

Chili con carne quiche, een quiche gevuld met heerlijke chili con carne. Chili con carne is echt comfort food en dat kun je van de quiche ook zeggen! De chili con carne vulling bevat gehakt, tomaat, peulvruchten en maïs. Heerlijk! De vulling bind je met losgeklopte eieren en crème fraîche. Eenmaal gestort in de bladerdeegvorm dek je de hartige taart af met kaas. Alleen nog even afbakken en je hebt een super lekkere, Mexicaanse quiche gebakken!


Restjes chili con carne

Voor dit recept kun je de vulling vers maken. Gehakt en groenten bakken, saus maken en verwerken in de vulling. Maar, heb je restjes chili con carne over van de vorige dag? Dan kun je daar heel goed deze lekkere hartige taart mee maken! Als je restjes gebruikt, heb je ongeveer 4 grote opscheplepels nodig.

Tips: maak dus een extra grote porties de volgende keer als je chili con carne gaat maken en verwerk het de volgende dag in deze lekkere quiche!


Tex-Mex recepten

Dit recept is afgeleid van een recept uit de Mexicaanse keuken, de Tex-Mex keuken welteverstaan. Tex-Mex staat voor Texaans-Mexicaans. De gerechten uit de Tex-Mex keuken komen dus uit het grensgebied van Mexico en Noord-Amerika. Bij gerechten uit deze keuken kun je denken aan chili con carne, guacamole en nacho’s. Super smakelijk gerechten waarin volop gebruik gemaak wordt van groenten en specerijen. Tegelijkertijd bevatten deze gerechten allemaal ook een lekkere, frisse elementen zoals verse kruiden en limoen. Gerechten die het zeker waard zijn om lekker te proeven!

chili con carne quiche

Chili con carne quiche

Deze chili con carne quiche bevat, naast gehakt, ook lekker veel groenten en specerijen. Een ontzettend smaakvol comfort food gerecht!
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Tex-Mex
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche

Voor de chili con carne vulling:

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 blik kidneybonen (à 400 gram)
  • 150 gram maïs (blik)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder (of meer naar smaak

En verder:

  • springvorm (à 20 centimeter)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snipper intussen de ui en de knoflook fijn en fruit deze 4 minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de specerijen toe en laat een paar minuten meebakken.
  • Laat de kidneybonen en de maïs goed uitlekken en voeg deze toe aan het gehaktmengsel, samen met de tomatenblokjes. Laat de chili con carne ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
  • Vet de springvorm in of bekleed met bakpapier. Bekleed de vorm vervolgens met het bladerdeeg en druk de naden goed dicht.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg de chili con carne toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Stort de vulling in de met bladerdeeg beklede springvorm. Dek de quiche af met de geraspte kaas en bak vervolgens 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de quiche na het bakken meteen, maar is koud of lauwwarm ook erg lekker. Eet smakelijk!

Notes

Lekkere bijgerechten bij deze chili con carne quiche zijn wat limoensap en guacamole
Trefwoord Comfort food, Ovenrecept, Quiche

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating