quiche lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Deze klassiek Franse quiche is ontzettend lekker en daarom zeker de moeite waard om een keertje zelf te maken.



Quiche Lorraine recept

De klassieke quiche Lorraine is niet moeilijk om te maken, maar zo ontzettend lekker. Het is een eenvoudig recept wat met de tijd steeds verfijnder is geworden. De quiche bestaat uit deeg, een mengsel van ei en room, en spekjes. Super lekker!

Je kunt voor het maken van dit klassieke Franse recept bladerdeeg gebruiken, maar je kunt ook zelf een korstdeeg maken. Zelf met oud brood kun je een heerlijke bodem maken voor deze quiche. Wist je dat brooddeeg traditioneel gebruikt werd voor quiche Lorraine?


Quiche Lorraine met kaas

Over het gebruik van kaas in dit recept valt te twisten. Oorspronkelijk gaat er geen kaas in een quiche Lorraine, maar ik gebruik het graag wel. De kaas geeft veel smaak aan het recept, erg lekker. Ik gebruik een Gruyère kaas, maar je kunt ook een andere pittige kaas gebruiken. Bijvoorbeeld geraspte oude kaas.


Quiche maken

De kaas meng je met de vulling voor de quiche. De vulling bestaat uit een ei-roommengsel. Dit is de basis voor veel soorten quiche. In plaats van room wordt ook wel eens crème fraîche of kookroom gebruikt.

Meng de kaas, samen met uitgebakken spekjes, met het eimengsel. Breng de vulling op smaak met zwarte peper, het liefst versgemalen. Zout hoeft niet, want de vulling heeft genoeg smaak door de gebakken spekjes en de kaas. Deze schenk je vervolgens in de springvorm met het bladerdeeg. De quiche hoef je nu alleen nog af te bakken. Heerlijk!


Liefhebber van quicherecepten?

Op deze website vind je nog veel meer lekkere quicherecepten, net als recepten voor het maken van hartige taart. Deze recepten vind je hier: quiches en hartige taarten.

quiche lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Deze klassiek Franse quiche is ontzettend lekker en daarom zeker de moeite waard om een keertje zelf te maken.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits, Frans
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 1 stuk bladerdeeg op rol (koelvers)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram spekblokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 70 gram Gruyère kaas (geraspt)
  • zwarte peper

En verder:

  • een quichevorm, ongeveer 25 centimeter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 190 graden.
  • Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Snipper intussen de ui en de knoflook fijn en voeg deze toe aan de spekblokjes. Bak de ui en de knoflook mee totdat deze glazig en zacht worden. De ui wordt zo ook een beetje zoet van smaak.
  • Klop intussen de eieren los met de room en meng hier de Gruyère doorheen. Voor de spekjes, de ui en de knoflook toe en meng goed door. Breng de vulling op smaak met zwarte peper.
  • Vet de quichevorm of springvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Schenk de vulling de in de vorm en bak de quiche vervolgens 30 tot 40 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer warm of lauwwarm. Koud ook erg lekker. Eet smakelijk!
Trefwoord Hartig bakken, High tea, Quiche

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating