Ken je dalgona koffie al? Een heerlijke ijskoffie met een luchtige koffieroom als topping. Dit recept voor dalgona koffie heeft een super lekkere twist. Deze mokka dalgona koffie bevat namelijk pure chocolade voor een intense en volle mokka smaak. Het pittige van koffie, gecombineerd met een zachte toets van chocolade. Wat wil je nog meer?
Mokka dalgona koffie
De dalgona koffie, daar kun je deze zomer niet onderuit. Deze luchtige ijskoffie is makkelijk om te maken en dat is nog maar 1 reden om dit recept te proberen. Hier vind je het basisrecept voor dalgona koffie:
Ik ben op dol ijskoffies, dus ook op deze dalgona koffie. Reden genoeg om lekker te experimenteren met het basisrecept. Het resultaat? Een heerlijke mokka dalgona koffie. Deze ijskoffie is super romig en luchtig. De koffie is ietwat bitter, maar gecombineerd met de pure chocolade en het cacaopoeder wordt deze ijskoffie heerlijk zacht van smaak. Ook een echte aanrader voor iedereen die niet per se van koffie houdt, maar wel graag een verfrissende drank drink met pit.
Pure chocolade en koffie
Ik probeer graag nieuwe smaakcombinaties uit, maar ook de klassieker laat ik zeker niet links liggen. Dat chocolade en koffie een gouden combinatie is, was al duidelijk. Denk aan: mokkataart, tiramisu of gewoon een lekkere chocoladetruffel naast de koffie. Een ijskoffie met chocolade, dat moest gewoon goed zijn. En het resultaat was boven verwachting! Deze mokka dalgona moet je geproefd hebben. Drink hem met lekker veel ijs, op een warme dag. Maar, serveer hem ook na de maaltijd, als licht dessert.
Benieuwd naar meer ijskoffies? Bekijk ook eens deze recepten:
Caffe tonic
Dalgona koffie: romige ijskoffie met een toffee-achtige koffieroom
Of lees je in over alle soorten koffie:
Alles over verschillende soorten koffie, melk en bonen
Mokka dalgona koffie
Ingrediënten
- 3 eetlepels oploskoffie
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels warm water
- 2 theelepels cacaopoeder
- 400 mililiter melk
- ijsklontjes
- 3 blokjes pure chocolade
En verder
- 3 glazen (ongeveer 200 ml inhoud)
- een garde, handmixer of melkopschuimer (zie tip)
Instructies
- Doe de oploskoffie, de suiker en de eetlepels kokend heet water samen in een mok, ruime kom of hoge beker. Roer even door en mix dit vervolgens met een melkopschuimer of handmixer met gardes tot een lobbig koffieroom.
- Voeg de theelepels cacao toe aan de dalgona koffieroom en schep dit er doorheen. Roer niet te hard, zorg dat de room luchtig blijft. Belangrijk: gebruik hiervoor niet opnieuw een elektrische mixer of melkopschuimer. Dan zal de room inzakken.
- Doe wat ijsklontjes in de beker. Schenk de melk over de ijsklontjes. Schep als laatste de mokka dalgona koffieroom op het geheel. De koffieroom blijft mooi op de ijskoude melk liggen wat mooi en smakelijk oogt. Wanneer je de dalgona koffie even doorroert ontstaat een super luchtige ijskoffie! Leg op elke mokka dalgona koffie een blokje pure chocolade.