mortadella sandwich

Mortadella sandwich met mozzarella, tomaat, pesto en rucola

Deze mortadella sandwich is echt comfort food! Een heerlijke Italiaanse sandwich gemaakt met focaccia brood en belegd met mozzarella, tomaat, pesto, rucola en natuurlijk met mortadella. Deze lekkere Italiaanse vleeswaren komt ontzettend goed tot z’n recht op dit heerlijke broodje!Wat is mortadella?

Mortadella is een Italiaanse vleeswarensoort. Deze worst is gemaakt van fijngemalen varkensvlees. Traditionele smaakmakers zijn zwarte peper en pistache. Je kunt deze dan ook goed zien in een doorsnede, de plakjes, van de worst. Mortadella komt oorspronkelijk uit Bologna, maar wordt ook in andere delen van Italië gemaakt. Deze worden vervolgens ook op eigen wijze en naar eigen smaak gekruid.


Mortadella sandwich

Ik gebrui mortadella voor deze heerlijke Italiaanse mortadella sandwich. Dit recept moet je echt geproefd hebben. Dit broodje wordt rijkelijk belegd met heerlijke Italiaanse ingrediënten: mozzarella, tomaten, rucola, pesto en natuurlijk de mortadella. Wees niet zuinig met het beleg voor dit recept. Beleg rijkelijk en maak er een heerlijke maaltijd sandwich van!

mortadella sandwich

Mortadella sandwich met mozzarella, tomaat, pesto en rucola

Mortadella sandwich, heerlijk focaccia brood rijkelijk belegd met Italiaanse ingrediënten zoals: mozzarella, pesto, tomaat, rucola. Heerlijk!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 focaccia brood (groot)
  • 50 gram mortadella
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 eetlepels pesto
  • 30 gram rucola

Instructies
 

  • Snijd het brood overdwars door midden zodat je een boven- en een onderkant krijgt. Beleg de onderkant met pesto en leg hierop de rucola.
  • Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes. Leg de plakjes tomaat en mozzarella op de rucola en leg als laatste de plakjes mortadella erop.
  • Maak de mortadella sandwich af door de bovenkant van het brood op de vulling te leggen. Druk het geheel goed aan en snijd de sandwich vervolgens in vier stukken. Serveer direct of pak het brood goed in om te bewaren (max. 1 dag in de koelkast) of om mee te nemen.
Trefwoord 15 minuten, 6 ingrediënten, Comfort food, High tea, Maaltijdsandwich, Makkelijk, Picknick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating