Cajun kip salade, een super lekkere maaltijdsalade voor zowel lunch als diner. Dit recept moet je echt geproefd hebben. Deze salade met kip, op smaak gebracht met cajunkruiden, is niet alleen super lekker, maar ook nog eens erg voedzaam. Dit recept bevat lekker veel groenten, waaronder zwarte bonen. Zwarte bonen zijn erg gezond en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Lekker maken dus, deze cajun kip salade!
Cajun kip salade met zwarte bonen en chilidressing
Dit recept moet je echt geproefd hebben. Deze maaltijdsalade met kip, op smaak gebracht met cajunkruiden, is niet alleen super lekker, maar ook nog eens erg voedzaam. Dit recept bevat lekker veel groenten, waaronder zwarte bonen. Lekker voor de lunch of voor het avondeten.
Ingrediënten
Voor de salade:
- 2 kippendijfilets (in blokjes gesneden)
- ½ krop ijsbergsla
- ½ komkommer
- 150 gram maïs (blik)
- 1 theelepel cajunkruiden
- chilisaus (naar smaak)
- 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
Voor de geroosterde zwarte bonen:
- 1 blik zwarte bonen
- 1 (rode) paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel cajunkruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de zwarte bonen uit blik goed uitlekken. Spoel ze vervolgens goed af, zodat al het donkere vocht van de bonen af is, en dep goed droog. Doe ze in een ruime mengkom.
- Snijd intussen de paprika in reepjes en voeg deze bij de zwarte bonen. Voeg de olijfolie en de cajunkruiden en meng het geheel goed door. Verdeel de zwarte bonen en de paprika over een met bakpapier beklede bakplaat (je kunt de bakplaat ook goed invetten) en rooster ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd intussen de ijsbergsla in reepjes en snijd de komkommer in halve plakjes. Doe deze ingrediënten in de een ruime salade kom. Laat de maïs uitlekken en voeg deze ook toe aan de salade.
- Breng de kippendijfiletblokjes op smaak met de cajunkruiden en bak deze in een koekenpan goudbruin en gaar.
- Verdeel de zwarte bonen en de paprika over de salade. Voeg de kipblokjes toe en maak de cajun kip salade af met de chilisaus en fijngesneden bosui. Eet smakelijk!