Pinsa, een Italiaanse brood- of pizzasoort dat je rijkelijk belegd met allerlei lekkere ingrediënten. Deze mortadella pinsa is perfect als bijgerecht of borrelgerecht bij een uitgebreid (tuin)diner met vrienden. Maar, serveer ‘m ook als makkelijke avondmaaltijd, want deze pinsa is super snel klaar!
Mortadella pinsa
Deze mortadella pinsa is een echt Italiaans recept. Pinsa Romana is een pizzasoort of broodsoort dat lekker luchtig is. Deze variant beleg ik lekker royaal met mortadella, een Italiaanse vleeswarensoort. Heerlijk in combinatie met pesto, artisjokharten en burrata.
Snijd de mortadella pinsa in grove stukken voor het serveren. Lekker om te delen op een borrelplank met lekkere anti pasti. Of eet ‘m lekker zelf, als makkelijk avondmaaltijd. Allebei heerlijk!
Italiaanse eettafel
Dit pinsarecept is echt één van mijn favorieten, samen met de pinsa met gorgonzola (klik). Ik vind pinsa heerlijk als aanvullend gerecht op een rijkelijk gevuld, Italiaanse eettafel. Lekker voor de lunch, maar ook voor het diner, in combinatie met andere Italiaanse gerechten. Dit pinsarecept is dus het perfect excuus om eens lekker uit te pakken in de keuken met de lekkerste Italiaanse gerechten. Dus, organiseer een diner, serveer deze heerlijke pinsa en laat je ook inspireren door de onderstaande Italiaanse recepten:
Mortadella pinsa met burrata, pesto en artisjok
Ingrediënten
- 1 pinsabodem
- 8 plakken mortadella (ongeveer 100 gram)
- 1 bol burrata
- 80 gram (verse) pesto
- tuinkers (naar smaak)
- 8 artisjokharten (uit een blik of pot)
Instructies
- Bak de pinsabodem af zoals aangegeven op de verpakking.
- Leg de bodem op een serveerplank of een groot bord. Beleg de pinsabodem met de mortadella. Snijd de artisjokharten in parten en verdeel deze, samen met de pesto en de tuinkers over de mortadella. Breek de burrata open en leg deze op de pinsa. Serveer direct. Eet smakelijk!