Ik ben dol op soep en mosterdsoep is echt het allerlekkerst als je het zelf maakt. Wist je dat dit helemaal niet moeilijk is? Ik maak een voedzaam mosterdsoep recept. Ik vul de soep met lekker veel prei zodat je evengoed lekker wat groenten eet, in plaats van de traditionele mosterdsoep. Serveer de mosterdsoep met spekjes. Gerookte zalm is ook ontzettend lekker. Liever vegetarisch? Laat vlees of vis dan gewoon weg.
Mosterdsoep met prei en spekjes
Deze mosterdsoep is echt ontzettend lekker! Ik vul de soep met lekker veel prei zodat hij voedzaam en gezond is. Serveer met spekjes of zalm.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram prei
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml (kook)room
- 1 liter groenten- of kippenbouillon
- 3 eetlepels grove mosterd
Als garnering:
- spek (krokant gebakken)
- bosui (fijngesneden)
Instructies
- Snipper de knoflook en fruit deze aan. Snijd intussen de prei in ringen en bak deze 10 minuten mee met de knofllook. Voeg hierna de bloem toe, roer door en bak 3 minuten mee.
- Voeg de bouillon, de kookroom en de mosterd toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten op laag vuur doorkoken.
- Serveer met het krokante spek en wat fijngesneden bosui.