mostersoep met prei en spekjes

Mosterdsoep met prei en spekjes

Ik ben dol op soep en mosterdsoep is echt het allerlekkerst als je het zelf maakt. Wist je dat dit helemaal niet moeilijk is? Ik maak een voedzaam mosterdsoep recept. Ik vul de soep met lekker veel prei zodat je evengoed lekker wat groenten eet, in plaats van de traditionele mosterdsoep. Serveer de mosterdsoep met spekjes. Gerookte zalm is ook ontzettend lekker. Liever vegetarisch? Laat vlees of vis dan gewoon weg.


mostersoep met prei en spekjes

Mosterdsoep met prei en spekjes

Deze mosterdsoep is echt ontzettend lekker! Ik vul de soep met lekker veel prei zodat hij voedzaam en gezond is. Serveer met spekjes of zalm.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram prei
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml (kook)room
  • 1 liter groenten- of kippenbouillon
  • 3 eetlepels grove mosterd

Als garnering:

  • spek (krokant gebakken)
  • bosui (fijngesneden)

Instructies
 

  • Snipper de knoflook en fruit deze aan. Snijd intussen de prei in ringen en bak deze 10 minuten mee met de knofllook. Voeg hierna de bloem toe, roer door en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, de kookroom en de mosterd toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten op laag vuur doorkoken.
  • Serveer met het krokante spek en wat fijngesneden bosui.
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating