caesar salad dressing

Caesar salad dressing – zelf maken

Een Caesar Salad dressing maak je makkelijk zelf! Het recept bevat een aantal basisingrediënten en een ingrediënt wat karakteristiek is voor de smaak: ansjovis. Een ontzettend simpel recept voor een heerlijke, zelfgemaakte dressing.



Caesar Salad dressing zelf maken

Caesar Salad dressing zelf maken is veel lekker dan een kant-en-klare dressing uit een potje of flesje. Het recept voor deze zelfgemaakte dressing is ook helemaal niet moeilijk! Voor dit recept gebruik je mayonaise als basis. Daar voeg je lekkere smaakmakers aan toe, zoals citroensap, mosterd en natuurlijk: ansjovis. Ansjovis zorgt voor een zoutige smaak in deze dressing. Ook als je geen visliefhebber bent of niet van ansjovis houdt, kun je prima ansjovis toevoegen. De smaak is niet vissig, maar je brengt de dressing juist goed op smaak met dit ingrediënt. De smaken balanceer je vervolgens weer met het citroen, mosterd en een klein beetje suiker.


Caesar Salad recepten

Deze dressing gebruik je natuurlijk in een klassieke Caesar Salad. Lekker met een stevig slasoort, zoals bindsla. Verder voeg je croutons toe, eventueel een stukje gegrilde kip, een gekookt eitje, wat Parmezaanse kaas… Met deze klassieke salade kun je zoveel kanten op! Je kunt ‘m helemaal naar eigen smaak maken.

Maar, ook variëren met dit klassieke gerecht is leuk en erg lekker. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze Caesar Salad wraps of deze Ceasar loaded fries. Heerlijk!


Zelfgemaakte saladedressing

Heb je de smaak te pakken met het maken van saladedressing? Dan heb ik nog een aantal lekker tips voor je. Deze romige saladedressing is ook echt een aanrader, net als deze Oosterse dressing en deze yoghurtdressing. Ook een klassieke vinaigrette mag niet ontbreken in je repertoire!

caesar salad dressing

Caesar Salad dressing

Een Caesar Salad dressing maak je makkelijk zelf! Een ontzettend simpel recept voor een heerlijke, zelfgemaakte dressing.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Dressing
Keuken Amerikaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte ansjovisfilets (ongeveer 3 filets + zie tips)
  • ½ citroen (sap)
  • ½ theelepel mosterd
  • ¼ theelepel suiker
  • peper

Instructies
 

  • Hak de ansjovisfilets goed fijn en meng deze met de mayonaise, het citroensap en de mosterd. Breng de Caesar Salad dressing op smaak met wat suiker en peper.

Notities

In plaats van ansjovisfilets (uit een blikje of een potje) kun je ook ansjovispasta gebruiken (uit een tube).
Je kunt deze dressing maximaal 2 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Zelfgemaakt

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating