burrata salade

Burrata salade met parmaham, artisjok, olijven, kappertjes en pesto

Deze burrata salade is echt zomer op je bord! Dit recept moet je geproefd hebben. Deze salade is rijkelijk gevuld met allerlei lekkers. Natuurlijk de burrata, de ster van het recept. Serveer met een heerlijke Parmaham en voeg daar wat artisjokharten, olijven, tomaat en kappertjes aan toe. Stuk voor stuks smaken deze naar de zomerse, Italiaanse zon! Maak het geheel af met een zelfgemaakte pestodressing en je burrata salade is klaar.


Burrata salade – een echte showstopper!

Deze burrata salade moet je geproefd hebben. Dit bordje vol lekkers is een echte showstopper. Ik serveer hem dan ook niet per se als bijgerecht, maar laat deze Italiaanse schitteren in het midden van de tafel. Maak deze salade lekker royaal en laat iedereen lekker pakken wat hij of zij lekker vindt. Serveer er wat vers en/of geroosterd brood bij. Beleg het brood met de burrata salade voor een lekkere, homemade crostini. Zo lekker!

Nog een tip: maak dit recept ook voor bij een lekkere picknick. Ideaal!


burrata salade

Burrata salade met Parmaham, artisjok, olijven, kappertjes en pesto

Deze salade is rijkelijk gevuld met allerlei lekkers. Natuurlijk de burrata, de ster van het recept. Serveer met een heerlijke Parmaham en voeg daar wat artisjokharten, olijven, tomaat, kappertjes en een zelfgemaakte pestodressing aan toe.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gram gemengde sla
  • 1 burratabol
  • 80 gram Parmaham
  • 150 gram cherrytomaten
  • 8 artisjokharten
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 1 eetlepel kappertjes

Voor de dressing

  • 2 eetlepels pesto (liefst vers)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar en zet apart tot verder gebruik.
  • Neem een mooie serveerschaal en doe hier de gemengde sla in. Leg de bol burrata in het midden. Draai van de Parmaham mooie roosjes en verdeel deze over de salade.
  • Snijd de cherrytomaten en de artisjokharten in parten en leg deze op de burrata salade. Verdeel de olijven en de kappertjes erover en als laatste de pestodressing. Serveer met wat geroosterd brood. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating